Yapması kolay proteinli tatlı tariflerimiz alışageldiğiniz tatlılara benzemiyor çünkü bunlar bol bol protein içeriyor. Proteinin kas inşasında olmazsa olmaz bir besin maddesi olduğunu Muscle & Fitness okuru olarak zaten biliyorsunuzdur. Peki, o güzelim protein tozlarıyla sadece protein içeceği hazırlandığını mı düşünüyordunuz? Yanıldınız. Protein tozu çok amaçlı bir besin maddesidir ve “Yapması Kolay Proteinli Tatlılar” yazımızda göreceğiniz gibi birbirinden lezzetli protein dolu tatlılar hazırlamanız mümkün.
Zencefilli Protein Bar
Basit, yapması kolay bir tatlı. Üstelik yağ oranınızı artırmadan tatlı krizlerinizi karşılayacak bol proteinli bir tarif.
Malzemeler (5 kişiliktir) :
1/3 kâse vanilyalı protein tozu
¼ kâse yulaf unu
¼ kâse hurma
2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı:
1. Tüm malzemeleri hamur elde edinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
2. Hamuru streç film içerisinde buzdolabında 20 dakikalığına dondurun.
3. Donmuş hamuru barlar halinde kesin ve sonra buzdolabında 1 saat daha dondurun.
Besin Değerleri:
Kalori: 119
Protein: 14 gram
Yağ: 1 gram
Karbonhidrat: 9 gram
Proteinli Cheesecake
Bol proteinli bu tarif hem lezzetli hem de sağlıklı; bir taşla iki kuş vurmak buna denir.
Malzemeler (8 kişiliktir) :
¾ kâse yulaflı bisküvi
¼ kâse Hindistan cevizi yağı
2 az yağlı süzme yoğurt
2 kâse light krem peynir
½ kâse çikolatalı protein tozu
1 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
2 yemek kaşığı kavrulmuş fındık, parçalanmış.
Hazırlanışı:
1. Fırını önceden 180°’ye getirin
2. Bisküvileri blenderdan geçirin (Bisküvileri bir poşete koyup oklava yardımıyla da ezebilirsiniz.)
3. Hindistan cevizi yağını mikrodalga fırında 1 dakika eritin ve sonra ezilmiş bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
4. Karışımı geniş bir kek kalıbına dökün ve iyice yayın.
5. Ayrı bir kapta süzme yoğurt, krem peynir ve çikolatalı protein tozunu karıştırın; karışım pürüzsüz olmalı. (protein tozundan kaynaklanan topaklanmalar olmamalı.)
Sonra karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve yayın.
6. Fırında orta tepside 30 dakikalığına pişirin. Kekin üst kısmı renk değiştirmemeli; şayet böyle olursa fırının ısısını çok az düşürebilirsiniz. Ufak bir not: Fırından çıkardığınızda cheesecake’in ortasının yumuşak kalması gerekiyor. Tamamen pişmesini beklemeyin; kekiniz dondurulunca kıvamını bulacaktır.
7. Proteinli cheesecake’i fırından çıkarın ve buzdolabında 4 saatliğine dondurmadan önce oda sıcaklığında bekletin.
8. Kekinizin üzerine fındıklı çikolata ezmesi sürün; fındık parçalarını da proteinli cheesecake’in üzerine serpiştirebilirsiniz.
Besin Değerleri:
Kalori: 314
Protein: 20 gram
Yağ: 15 gram
Karbonhidrat: 15 gram