İçkilerin olumsuz etkileriyle baş etmek için büyük ihtimalle bütün kocakarı ilaçlarını denediniz ve hatta daha fazla içmeye bile bir şans verdiniz. Ancak Kore’de yapılan yeni bir araştırma, çarenin kuşkonmazda olduğunu söylüyor.
Jeju National Üniversitesi uzmanları, karaciğer hücrelerini kuşkonmaz özüne maruz bıraktığında şu sonucu elde ettiler: Sarhoşluk semptomlarının azalması için önemli bir işlem olan, alkolü bedene metabolize etmekle sorumlu iki enzim iki kat daha fazla çalıştı. Aynı zamanda kuşkonmazın karaciğeri, alkolün toksik saldırılarına karşı koruduğu da ortaya çıktı. Mümkün olduğunca içmemeye çalışın ancak içecek olursanız da de şunu deneyebilirsiniz:
Evde Deneyin: İçkiyle aranızı iyi tuttuğunuz bir gecenin sabahında aç karnına kuşkonmaz (asparagus officinalis) yiyin.
Kaynak: Journal of Food Science, 2009