Fit HubBeslenmeEv Yapımı Limonata Tarifleri

Ev Yapımı Limonata Tarifleri

Yazın aranılan içeceği limonata ile ferahlamaya ne dersiniz? Evde kolaylıkla yapabileceğiniz limonata tariflerimiz ile sofralarınıza renk katın!

Limonata tarifi

Klasik Lezzet

Klasikleşen lezzetlerden vazgeçemiyorsanız, önce aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz. Ancak işin içine renk katmak için diğer tariflere de göz atmanızı öneririz.

Malzemeler

  • 7-8 adet limonun suyu
  • 200 g şeker
  • 1,5 litre su
  • Buz
  • Taze nane (isteğe bağlı)

Yapılışı: Öncelikle şekeri bir bardak ılık su ile karıştırıp eritin. Ardından ayırdığınınız soğuk suyu ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Buz ve nane ile servis edin.

Karpuzlu Limonata

Karpuzlu Limonata

Yazın aranılan meyvesi aranılan içeceği ile buluşarak güçlerini birleştiriyor.

Malzemeler:

  • 1 adet karpuz
  • 250 ml limon suyu
  • 100 g şeker
  • 1 litre soda
  • 1 adet misken limonu, dilimler halinde kesilmiş
  • Birkaç yaprak nane
  • Buz

Yapılışı: Karpuzun içini çıkarın ve bir süzgeç yardımıyla içini ezerek suyunu bir kenara ayırın. Karpuz suyu, limon suyu ve şekeri blender’dan geçirin. Sürahiye aldığınız karışımın üzerine soda ve buzu ekleyin. Karıştırdıktan sonra bardaklara aktarın, nane yaprağı ve misket limonu dilimleriyle servis edin. Dilerseniz misafirlerinize içi oyulmuş karpuz içinde de ikram edebilirsiniz.

Orman Meyveli Limonata

Orman meyvelerinin gücünü keşfedin ve mavi-mor renkli içeceklerinizle misafirlerinizi şaşırtın.

Malzemeler:

  • 1 litre su
  • 150 g şeker ya da 75 g toz tatlandırıcı
  • 6 adet limonun suyu ve rendesi
  • 150 g yaban mersini ya da dilediğiniz orman meyvesi

Yapılışı:

Suyun yarısına şeker ekleyin, karışımı ısıtın ve şerbet kıvamına getirin. Ardından kalan suyu, rendelenmiş limonu ve suyunu ekleyin. Limonu rendelerken beyaz kısmını almayın çünkü acımsı bir tat verebilir. Karışımı oda sıcaklığında soğuması için kenara alın. Yaban mersinlerini blender’dan geçirin ve püre haline getirin. Ardından yaban mersini püresini soğumaya bıraktığınınız karışımın içine dökün, iki saat boyunca oda sıcaklığında bekletin. Karışımı süzgeçten geçirin ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Havuçlu Limonata

Bu tarifle limonatanızı yaptıktan sonra rendelenmiş havuçlarla lezzetli bir havuçlu kek yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 150 g havuç, rendelenmiş
  • 5 adet limonun suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 150 g şeker
  • Buz
  • 200 ml maden suyu

Yapılışı:

Bir kâse içerisinde havuç rendesi, limon suyu, portakal suyu ve şekeri karıştırın. Ara sıra karıştırarak şekerin erimesi için en az 1 saat buzdolabında bekletin. Karışımı süzgeçten geçirerek büyük bir sürahiye dökün. Limonata yapmak için her bir bardağa damak tadınıza göre 25 ml-50 ml havuç karışımından dökün, üzerine biraz buz ve maden suyu ekleyin.

İlginizi Çekebilir: Vegan Dondurma Tarifleri

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!