Fit HubBeslenmeDünyadaki En Sağlıklı 10 Besin

Dünyadaki En Sağlıklı 10 Besin

Sağlıklı beslenme, hem bedene hem de zihne yarayacak olumlu faydaları vardır. İyi beslendiğimizde iyi hissederiz, iyi hissettiğimizde daha mutlu oluruz, daha mutlu olduğumuzda ise daha üretkenizdir; ve bu döngü biz kırmadığımız sürece harika bir şekilde devam eder.

Son yıllarda tüm dünyada baş gösteren bir doğaya, doğala dönüş söz konusu. İnsanlar artık daha çok sağlıklı yiyecekler tüketmeye özen göstermeye başladı. Dünyanın dört bir yanındaki mağazalar ve restoranlar sağlıklı beslenme yoluna girerek insanların vücutlarına doğru davranmasını kolaylaştırmaya başladı.

“Ne yersen osun” sözünün doğruluğuna artık hiç şüphe yok. Zira çağımızda bilim, pek çok gıdanın besin değerlerini önümüze seriveriyor. Sağlığımız için tüketmemiz gereken besinler ve sağlıklı beslenme ile ilgili öğrendiklerimiz ışığında sofralarımızı donatmak en mantıklısı!

İşte dünyadaki en sağlıklı,  insan vücudunun en iyi şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve minerallere sahip, oldukça lezzetli 10 gıda!

1. Ispanak

Bu besin değeri yüksek yeşil süper gıda, taze, dondurulmuş veya konserve olarak bulunur. Gezegendeki en sağlıklı gıdalardan biri olan ıspanağın kalorisi düşüktür, enerji ile doludur ve vücuda A Vitamini, K Vitamini ve esansiyel folat sağlar.

Ispanağı soğan ile soteleyip kolay ve sağlıklı bir omlet yapabilirsiniz!

2. Siyah Fasulye

siyah-fasulye

Süper sağlıklı antioksidanlarla dolu, siyah fasulye yavaş sindirilir ve bu da daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu küçük güzellikler kalsiyum, protein ve lifle doludur ve ayrıca harika bir tadı vardır.

Meksika yemeklerini düşünün. Lezzetli burrito, nacho ve tacolar yaparak yiyebilirsiniz.

3. Ceviz

Cevizler diğer kuruyemişlere göre daha fazla antioksidan ve E Vitamini içerir. Bitki serumları, omega 3 yağları ve sağlıklı yağlar açısından da oldukça zengindir.

Hareket halindeyken kolay ve sağlıklı bir atıştırma için çantanızda bir miktar ceviz bulundurabilirsiniz.

4. Pancar

Beyin için oldukça faydalı ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olan olan pancar genellikle dünyadaki en sağlıklı gıdalardan biri olarak göz ardı edilir. Ancak parlak renkli kök sebzesi olan pancarlar, folat, magnezyum ve C Vitamini ile doldur.

Tatlı, gevrek bir tat için salatalara rendeleyebilirsiniz.

5. Avokado

Avokadonun faydaları nelerdir?

Haftada sadece bir veya iki avokado yemek, sağlıklı tekli doymamış yağlar, B6 vitamini ve bir sürü folattan bolca faydalanmanızı sağlar.

Tuz ve karabiber ile tost yapabilir, tercihe göre bir dilim peynir de ekleyebilirsiniz.

6. Bitter Çikolata

bitter-cikolata-beyin

Son araştırmalara göre, çikolata, çoğu meyve suyundan daha fazla antioksidan içerdiği kanıtlanmıştır. Vücudu hastalıklardan korumak ve kalp rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olmak için, bitter çikolata doğal yolla ruh halinizi güçlendirir.

Bu sağlıklı gıdayı dikkatlı bir şekilde yemelisiniz, faydalarını görmek için günde sadece bir veya iki kere yemeniz yeterlidir.

7. Ahududu

saglikli-icecekler

Çoğu orman meyvesi gibi, ahududu da vücudun sağlıklı ve hastalıklardan uzak kalmasına yardımcı olmak için antioksidanlarla doldurulur. Taze veya dondurulmuş yenilenebilen ahududu, vücuda C vitamini, kalsiyum ve demir de sağlar.

Güne tatlı ve lezzetli bir şekilde başlamak için sabahları yoğurtla karıştırarak yiyebilirsiniz.

8. Sarımsak

Sarımsak bağışıklık güçlendirici etkiye sahiptir.

Bu keskin kokulu yiyecek, bakterilerin büyümesini engellediği, kolesterolü ve kan basıncını düşürdüğü ve ciddi bir antienflamatuar güce sahip olduğu için yüzyıllardır hastalıkları önlemek için kullanılmıştır.

Ezin ve pişirin! Sarımsak, soslardan yemeklere ve çorbalara kadar her şeye harika lezzetler katar.

9. Limon

Genellikle dünyanın en sağlıklı gıdası olarak lanse edilen limonlar, güçlü antienflamatuar özelliklere sahiptir ve kanser hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olduğu söylenir. Ayrıca portakal kadar C vitamini içerirler.

Sağlıklı bir içecek için çay veya su şişenize bir dilim limon ekleyin.

10. Mercimek

mercimek

Son olarak, bu güçlü baklagil lif ve protein bakımından zengindir ve herhangi bir yemeğe harika bir tat ve doku katar. Veganlar ve vejetaryenler, geleneksel tariflerde genellikle mercimekleri et yerine kullanmaya bayılırlar.

Salatalara, çorbalara ve güveçlere ekleyerek yemeğinizi lezzetlendirip daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!