Neredeyse tüm tatlı tariflerinde karşımıza beyaz un çıkıyor. Ancak beyaz un kullanmadan da tatlı yapmak ve aynı lezzeti elde etmek mümkün. “Tatlı” kelimesinin üzerindeki negatif algıyı yıkmaya ve daha sağlıklı seçeneklere yönelmeye hazır mısınız? Sizin için beyaz un içermeyen en lezzetli 3 tarifi derledik!
1. Şekersiz Unsuz Kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bardağı dut kurusu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı çiğ fındık
- 1 adet yumurta akı
Yapılışı:
Kabuklarını ayırdığınız fındık içlerini un haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Dut kurularını da aynı şekilde şeker tanesi boyutuna gelene kadar mutfak robotundan geçirin. Yumurta akını ve kakaoyu derin bir karıştırma kabına alın. Daha sonra fındık ununu ve şeker haline getirdiğiniz dutları da ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin. Fırını 180 dereceye getirin ve 20 dakika pişirin.
2. Elmalı Bademli Kek
Malzemeler:
Kek için
- 75 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz badem
- 3 adet elma
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 100 gram mascarpone peyniri
- 150 gram labne peyniri
- ½ su bardağı pudra şekeri
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı:
Tereyağını oda sıcaklığında bekleterek eritin. Yumurta ve şekeri 5 dakika kadar bir kapta çırpın. Tereyağı ile diğer kuru kek malzemelerini, yumurtalı karışımınıza ekleyin ve karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz elmaları rendeleyin ve karışımın içine katın. Kek kalıbınızın tabanına fırın kağıdı serin ve hamurunuzu üzerine yayın. Önceden 180 dereceye getirdiğiniz fırında 30 dakika boyunca pişirin.
Krema malzemelerinin tümünü mikserle çırpın. Pişmiş kekiniz ılık hale geldiğinde iki eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kremanın yarısını, kekin ilk katına sürün. Ardından diğer katı üzerine yerleştirin. Kalan kremayı da üstüne sürdükten sonra rendelenmiş Hindistan cevizini serpiştirin.
3. Fıstık Ezmeli Sufle
Malzemeler:
- 2 adet yumurta beyazı
- 4 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta beyazlarını katılaşana kadar bir kapta çırpın. Fıstık ezmesi ve balı ise başka bir kapta iyice karıştırın. Yumurta beyazını, fıstık ezmeli ve ballı karışıma yedirerek karıştırın. Üç sufle kabını kakao ile kaplayın. Ardından karışımı eşit bir şekilde kaplara koyun. 180 dereceye getirilmiş fırında 15 dakika pişirin.
Tatlılar iyi hoş da proteinli tatlı tarifiniz yok mu diyorsanız proteinli tatlı tariflerimize de göz atın!