BESLENME TARZI VE BUNAMA
Beslenme ve bunama riski arasında bir ilişki tespit eden Columbia Üniversitesi Medical Center’da (New York) yapılan bir araştırma, yediklerinizin sadece fiziksel görünümünüz üzerinde değil, yaşlandıkça vücut sağlığınız üzerinde de ciddi etkileri olduğunu söylüyor. 2000’den fazla emeklilik çağındaki yetişkinin beslenme tarzını dört yıl boyunca takip eden araştırmacılar bu süre zarfında 250 denekte Alzheimer başlangıcı olduğunu gördüler. Daha fazla balık, meyve, yeşil yapraklı sebze, ceviz ve beyaz et tüketenlerin bu hastalığa yakalanma risklerininse çok düşük olduğu görüldü. Neden? Muhtemelen yeşil yapraklı bitkilerden gelen folate, balıktan gelen omega-3 ve cevizden gelen E vitaminlerinin beyin üzerindeki koruyucu etkisi yüzünden olsa gerek.