Fit HubBeslenmeYaza Özel Tatlı Tarifleri

Yaza Özel Tatlı Tarifleri

Yazın genelde daha ferah ve hafif yiyeceklere yönelmeyi tercih ediyoruz. Ancak konu tatlı isteği olduğunda beslenme düzenimizi etkilemeyecek seçimler yapmak zor olabiliyor. Tatlı isteğiniz kilo verme hedeflerinizin önüne geçmesin. Mevsime özel meyvelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz, fit tatlı tariflerini bir araya getirdik.

Karpuzlu & Limonlu Sorbe

Sadece iki malzeme ile herkesin seveceği kolay ve sağlıklı bir ikrama ne dersiniz? Üstelik bu tatlı tarifi vegan, paleo diyetine uygun ve glütensiz!

Malzemeler:

750 gram küp küp doğranmış karpuz

3 çorba kaşığı misket limonu suyu

Bir tutam deniz tuzu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Karpuzu küpler halinde doğrayın. Küp küp doğranmış karpuzu, fırın kağıdı kaplı bir tepsiye tek bir tabaka halinde yerleştirin ve en az 5 saat bekleterek dondurun. Mutfak robotuna donmuş karpuz parçaları, limon suyu ve deniz tuzunu (kullanılıyorsa) ekleyin. Karpuzu buz kıvamını çok yitirmeyecek şekilde robottan geçirin ve servis edin.

Limonlu Bar

Sıcak yaz günleri için ideal olan bu misket limonlu barların yapımı oldukça kolay. Üstelik bu tatlı rafine şeker içermiyor.

Malzemeler:

Hamur İçin

  • 190 g badem unu
  • 30 g tapyoka veya mısır nişastası
  • 60 ml Hindistan cevizi yağı, oda sıcaklığında bekletilmiş
  • 1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 85 g bal ya da agave şurubu

Üst Dolgu İçin

  • 250 ml Hindistan cevizi sütü
  • 5 misket limonu suyu
  • 2 çorba kaşığı bal ya da agave şurubu
  • 60 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı jelatin

Yapılışı:

Fırın tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin ve kenara koyun.

Orta boy bir karıştırma kabına, tüm hamur malzemelerini ekleyin. Hindistan cevizi yağı iyice karışana kadar bir kaşıkla karıştırın, karışım ufalanır hale gelsin. Karışımın 3/4’ünü pişirme kağıdı kaplı fırın tepsisine koyun ve tepsinin dibine yayın. Tepsiyi 200 derecede önceden ısıttığınız fırına koyun ve 12 dakika kadar pişirin. Kenarlar biraz altın rengi almaya başlayınca fırından alın.

Orta-düşük ısıda küçük bir tencerede, su ve jelatin dışındaki tüm üst malzemelerini birleştirin. Küçük bir kapta ılık su ve jelatini karıştırın ve ardından diğer üst malzemeleriyle birlikte tencereye dökün. Malzemeleri çırparak karıştırın.

Pişen hamuru fırından çıkarın ve yaklaşık 5 dakika soğumaya bırakın.

Üst dolguyu hamurun üzerine dökün ve ardından kenara ayırdığınız hamur karışımını üstüne serpin. Ardından buzdolabına veya dondurucuya yerleştirin. Donunca 9 parça halinde kesin ve servis edin. Üzerine biraz limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.

Izgara Kayısı

Her meyve parçasının içinde hapsolmuş bir miktar doğal şeker vardır. Meyvenin yüzeyine ısı uygulayarak bu şekerleri konsantre hale getirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 kayısı veya şeftali, çekirdekleri çıkartılmış ve ikiye bölünmüş
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış, kavrulmuş ceviz
  • 4 yemek kaşığı bal veya agave şurubu

Yapılışı:

İster ızgara ister kuru bir tavada sote olarak kayısıları pişirin. Pişirdiğiniz kayısıları bir tabağa alın, üzerine çırpılmş yoğurt ve bal ekleyin.

Bol proteinli salata tarifleri için tıklayın.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!