Fit HubAntrenmanEn İyi 6 Crossfit Antrenmanı

En İyi 6 Crossfit Antrenmanı

Vücudunuzun belli bir bölgesini değil de tamamını etkin bir şekilde çalıştırmak mı istiyorsunuz? Ya da antrenmandan beklentiniz vücudunuzun güç ve dayanıklılık oranını artırmak mı? Öyleyse crossfitle tanışın!

Hem bilmeyenler için bir tanışma niteliğinde olacak hem de bilenler için ileri seviye antrenman programları sunacak bu yazımızda Muscle&Fitness’ta yayınlanmış tüm crossfit antrenmanlarını sizlerle buluşturuyoruz!

Crossfit Nedir?

Önce bu antrenmanı kısaca tanıyalım. Crossfit; sürekli değişen programlardan oluşan güç, kondisyon ve dayanıklılık gelişimi sağlayan bir antrenman metodu olarak tanımlanabilir. Fonksiyonel antrenman çeşitlerini barındıran bu metodun ayırt edici özelliği, vücudun yalnızca belli bir noktasına odaklanmayıp aynı anda tüm vücudu çalıştırılabilen programlardan oluşmasıdır. Yani aslında crossfit, vücut geliştirmedeki gibi belli başlı kasların büyüyüp gelişmesi için değil; genel olarak tüm kasların dengeli bir şekilde çalıştırılabilmesi için yapılır.

Crossfit antrenmanında Workout of Day (WOD) olarak bilinen bir çalışma metodu uygulanır. Böylece dayanıklılık ve güç kazanımı daha hızlı bir şekilde sağlanır. Vücut ağırlığıyla, serbest ağırlıklarla veya makinelerle çalışılabilen bu antrenman programının amacı vücuda yoğun kaslı bir görünüm değil; fit ve atletik bir görünüm kazandırmaktır.

Yüksek yoğunluklu programlara sahip olduğu için crossfit antrenmanlarına başlamadan önce vücut kondisyonunun belli bir seviyeye ulaşmış olması gerekir. Bunu sağlamak için de kullanılan ağırlıkların kişiye uygun seçilmesi önemlidir. Antrenman programları boyunca herkes aynı hareketleri yapsa da ağırlık kullanımı ve antrenman süreleri, kişiye özel belirlenir.

Eğer siz de vücut geliştirmenin sıkıcı olduğunu düşünüyor ve kaslı bir görünüm yerine atletik bir vücudu tercih ediyorsanız, sizin için derlediğimiz crossfit antrenman programlarını keşfedebilirsiniz!

En İyi 13 Crossfit Antrenmanı

En Sağlam Crossfit Antrenmanı

Denemeniz Gereken 9 Temel Crossfit Antrenmanı

10 Dakikalık Etkili Crossfit Antrenmanı

Yeni Başlayanlar İçin Crossfit Antrenmanı

Evde Yapabileceğiniz 5 Crossfit Antrenmanı

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!