Fit HubBeslenmeDaha Sağlıklı Bir Yaşam Sürmenin 10 Yolu

Daha Sağlıklı Bir Yaşam Sürmenin 10 Yolu

Hayatınızı daha verimli geçirmek ve iyi hale getirmek söz konusu olduğunda, sağlığınız her zaman önceliğiniz olmalıdır. Doğru beslenmek ve egzersiz yapmak sağlıklı bir yaşamın temeli olsa da, bunlar her zaman yeterli olmaz.

Neyse ki, size bahsedeceğimiz bazı doğal takviyeler ve yaşam tarzınızda yapacağınız ufak değişikliklerle sağlığınızı çok kısa bir sürede üst seviyeye taşımanız mümkün! Burada yazan her şeyi uygulama gibi bir zorunluluğunuz tabii ki de yok. Sadece gerçekten hayatınıza sokabileceğiniz veya uyum sağlayabileceğiniz önerileri seçin ve onlara bir şans verin.

Omega-3

en-iyi-natures-supreme-urunleri

Omega 3’ler “temel” yağ asitleri olarak bilinirler çünkü insan vücudu bunları kendi başına üretemez. Omega-3’lerin vücutta iltihaplanmayı azalttığı, kan pıhtılarını önlediği, sabit bir kalp ritmi sağladığı ve trigliserid seviyelerini düşürdüğü bilinir. Kısacası bu kritik durumları sağlamak için yeterli miktarda omega 3 tüketmemiz gerekir.

Ne yazık ki, balık ve kuruyemiş yiyerek omega 3’ü yeteri kadar almamız mümkün değildir. Ancak yüksek kaliteli ve düzenli olarak kullanabileceğiniz bir gıda takviyesiyle günlük omega 3 ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kemik Suyu Proteini

Ev yapımı bir kemik suyu sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda bağırsaklarınızı düzenleyebilir, eklem sağlığını iyileştirebilir, selüliti azaltabilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve hatta gıda intoleransları ve alerjilerin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Ancak, kemik suyu yapma sürecini çok zaman alıcı bulduğu için insanlar bundan gerektiği kadar faydalanamaz. Ancak günlük ihtiyacınızı bazı gıda takviyeleriyle karşılamanız ve kemik suyunun tüm faydalarını hiç çaba harcamadan elde etmeniz oldukça mümkün.

Uçucu Yağlar

Bitkilerin çiçeklerinde, yapraklarında, köklerinde, reçinelerinde ve kabuklarında bulunan bileşiklerin damıtılması veya ekstrakte edilmesiyle elde edilen uçucu yağlar, binlerce yıldır çeşitli şekillerde kullanılmaktadır. Nihayet şimdilerde insanlar, antioksidan, antimikrobiyal ve antienflamatuvar özelliklerini fark ettiler ve aromaterapi, ev temizliği, kişisel bakım ve doğal tıbbi tedavilerde uçucu yağları kullanmaya başladılar.

Aslında, sağlıklı bir hayat için bu tavsiyelerdensadece birini seçebiliyorsanız, uçucu yağlara bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Kolajen

Kolajen vücuttaki tüm proteinlerin yaklaşık %30’unu oluşturur ve vücudumuz için ne kadar önemli olduğunu kelimelerle anlatmamız pek de mümkün değil. Yaşlandıkça vücuttaki kolajen seviyelerini düşmeye başladığı bilinir ancak, vücuttaki kolajen üretimi 20’li yaşlarda yavaşlamaya başlar. Kolajen takviyeleri, sağlıklı tendonları, bağları ve eklemleri desteklemek için vücuttaki kolajen seviyelerini artırmaya yardımcı olurken aynı zamanda metabolizmayı ve enerji seviyelerini de artırır.

Kolajen Kullanmanın 6 Önemli Faydası Yazımız İçin Tıklayın.

D Vitamini

d-vitamini-eksikligi

Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak D vitamini aslında bir vitaminden çok daha fazlasıdır. Fazlası diyoruz çünkü D vitamini vücudun hormon dengesini ve bağışıklık düzenlemesini etkileyen bir pro-hormon görevi görür. Bilim insanları düşük D vitamini seviyelerinin osteoporoz, kalp hastalığı, kanser, depresyon, uykusuzluk, fibromiyalji, diyabet ve diğer birçok ciddi sağlık sorunu ile bağlantılı olduğunu belirtiyor.

İhtiyacınız olan D vitamininin tamamını gıdalardan karşılamak pek de mümkün değildir. Yeteri kadar güneş ışığına maruz kalamadığınızı da düşünüyorsanız D vitamini takviyelerini muhakkak kullanmanız gerektiğini söylememiz gerekir.

D Vitamininin Faydaları Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Ulaşmak İçin Tıklayın.

B12 Vitamini

en-iyi-b12-vitamini-hapi

B12 Vitamini, adrenal yorgunluğu gidermek için gerekli bir vitamindir ve aynı zamanda enzim üretimi, DNA sentezi ve hormonal denge dahil olmak üzere birçok metabolik işlevi destekler. Ancak tüm bu faydalarının yanı sıra çoğu insanın B12 vitamininden de D vitamini gibi mahrum kaldığı biliniyor.

Tüketeceğiniz B12 vitamini takviyesi, ruh halinize, enerji seviyenize, hafızanıza, kalbinize, cildinize, saçınıza, sindiriminize ve daha birçok şeye fayda sağlayacığını unutmayın!

B12 Vitamini Faydaları ve Eksiklikleri Hakkında Daha Detaylı Bilgiye Ulaşmak İçin Tıklayın.

Probiyotikler

en-iyi-probiyotik-hangisi

Neredeyse her insanın probiyotik eksikliği olduğuna şiddetle inanıyoruz. Düşük probiyotik seviyelerini 170’den fazla farklı sağlık problemine bağlayan 200’den fazla çalışma da bulunmaktadır.

Çoğu insan reçeteli antibiyotikler, yüksek karbonhidratlı gıdalar, florlu musluk suyu ve yüksek stres seviyeleri nedeniyle probiyotik desteğine ihtiyaç duyuyor. Ama bize inanın, günlük olarak probiyotik takviyesi almak, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri çünkü dünyada sindirimi ve besinlerin asimilasyonunu probiyotiklerden daha iyi destekleyen başka bileşik yok.

Aloe Vera

Aloe vera, ciddi faydaları olan en sağlıklı bitkilerden biridir. Aloe veradan elde edilen jellerin ve merhemlerin, yanıklar, güneş yanığı, donma, sedef hastalığı ve uçuklar da dahil her türlü cilt rahatsızlığı için harika bir tedavi yöntemi olduğu biliniyor. Sürülebilen jel ve kremlerin yanı sıra aloe veranın, sindirimi iyileştirmek, kabızlığı gidermek, pH dengesini düzenlemek gibi faydaları bulunur. Ayrıca tüm vücut sistemlerinin düzgün büyümesi ve çalışması için hayati önem taşıyan birçok vitamin ve mineral açısından da zengin olduğunu da unutmamak gerekir.

Kirli Gıdalar

İnsanlara kirli şeyler yemeleri gerektiğini söylediğimizde, aslında onlara bir avuç toprağı alıp yemelerini söylemiyoruz. Bahsettiğimiz şey, kir içinde bulunan, toprakta yetişen gıdalardaki organizmalara günlük olarak maruz kalmanın sağlığınız için kritik bir önem taşıması aslında. Bu mikropların bağırsaktaki iyi ve kötü bakterilerin dengesini kontrol altında tuttuğu, böylece bağırsak rahatsızlıkarını, gıda alerjilerini, sindirim sorunlarını, deri döküntülerini ve diğer sağlıklı sorunlarını önlediği biliniyor.

Bu yüzden, bağırsaklarınızı iyileştirmenize yardımcı olacak “kir yeme” fikrini benimsemenizi tavsiye ediyoruz. Dolaylı olarak kirli gıdalara başlamanın en iyi yollarından biri, taze organik ürünlerin aşırı yıkanmamasıdır.

Evcil Hayvanlar

Bağışıklık seviyenizi iyileştirmenin bir başka harika yolu da tüylü bir dosta sahip olmaktır. Yapılan bir araştırma, evcil hayvanlara sahip olmanın bağışıklık sistemini iyileştirebileceğini ve çocuklarda alerjileri azaltabileceğini göstermiştir. Araştırmacılar, evcil hayvanları olan 566 çocuğu incelemiş ve kediye sahip çocukların alerjilerinde %48, köpek sahiplerinin ise alerjilerde %50 azalma olduğunu gözlemlemişlerdir.

Kısaca anlatmak gerekirse toprakta oynayan bir hayvan, çeşitli ve faydalı mikropları eve getirir, bunların çoğu çocuklara temas yoluyla çocukların vücuduna girer, bağırsağa iner ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. İşte bu kadar basit.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!