Fit HubFitness2017’nin Fitness Trendleri Hakkında İlginç Bilgiler

2017’nin Fitness Trendleri Hakkında İlginç Bilgiler

Özel derslere ve grup derslerine yönlendiren birçok platformdan topladığımız bilgilere göre 2017’nin fitness trendi 2016’ya göre oldukça değişik.

Milyonlarca insanın fitness sektörü içerisinde yapmayı tercih ettiği spor dallarını incelerken oldukça şaşırdık.

Güç Antrenmanları Yükselişte!

Image result for strength training

Sık sık vurguladığımız ve altını ısrarla çizdiğimiz güç antrenmanları, 2017 yılında ciddi boyutta yükselişe geçmiş. Bunu görmek gerçekten gurur verici.

Powerlifting, CrossFit, strongman gibi sporlar gittikçe popüler bir hal alıyor.

Güç antrenmanlarının yükselişi, pilates ve yoga gibi fitness sektörünün popüler alt dalları ile dahi kapışacak konumda.

Gece Antrenman Yapmak Daha Çok Tercih Edilir Hale Geldi

Image result for training late at night

Verilere bakıldığında, önceden en popüler saatler olan akşam 6-7, popülerliğini kaybediyor. Çünkü gece anternman yapmak çok daha fazla tercih ediliyor.

En Hızlı Büyüyen Fitness Trendi: Meditasyon

Image result for meditation

Kişinin özüne odaklanması, benliğini bulması gibi konseptler gittikçe popülerleşiyor. Bu durum kendini fitness sektöründe de gösterdi.

“Wellness” denilen konsept ile insanların fizikselin yanı sıra zihinsel olarak da gelişebilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de henüz popülerleşmemiş olması ve fitness sektörü içinde yer edememiş olması sebebiyle çok görülmese de dünyada bu konseptler 2017’de sıçrama yapmış vaziyette.

Popülerliğini Koruyan Diğer Alanlar

Image result for spinning

HIIT, zayıflamak isteyenlerin ilk tercihi olarak daima popülerliğini koruyor. Popülerlik kaybedeceğe de benzemiyor. Kısa sürede, etkili şekilde yağ yakımı sağlayan bu yöntem zaman kazandırması nedeniyle hala sıkça tercih ediliyor.

Spinning, Zumba gibi grup dersi olarak uygulanabilen egzersizler de talep görmeye devam ediyor. İnsanlar grup derslerinde hem motive olabiliyor hem de sosyalleşebiliyor. Zaten grup dersleri sosyalleşme sebebiyle de yoğun olarak tercih ediliyor. Dolayısıyla grup halinde uygulanabilen egzersizler de popüler kalmaya devam edecek gibi duruyor.

Vücut ağırlığıyla yapılan egzersizler de popüler. Ekipmana ihtiyaç duymadan, “sağlık” ön planda olacak şekilde vücut ağırlığıyla yapılan antrenmanlar insanların ilgi duyduğu antrenmanlardan. Şınav, barfiks gibi hareketlerin yanı sıra pilates, yoga gibi fitness alt dalları da sürekli olarak ilgi görüyor. Özellikle pilates ve yoga, yıllar boyu popüler kalmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Yeni oluşan “trend” olacak boyuta gelemeyen bazı alt dallar ise merkez bölgesine yönelik yapılan özel antrenmanlar (crunch diye de geçer), esneklik, mobilite ve postüre yönelik çalışmalar. Bu alt dallar daha çok 2018 yılında yükselişe geçeceğe benziyor.

Düşüşe Geçen Alan: Fonksiyonel Antrenmanlar

Image result for functional training

Bu noktada CrossFit’i kastetmiyoruz. Değişik araç gereçler ile uygulanan güç egzersizlerinin “fonksiyonel antrenmanlar” şeklinde oluşturulmuş alt dalı ciddi düşüşte. Çünkü güç antrenmanlarının kendisi yükselişte. Fonksiyonel araç gereçlerin o kadar da işe yaramadığı da kanıtlanmış durumda.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!