Fit HubBeslenmeVegan Tatlı Tarifleri

Vegan Tatlı Tarifleri

Vegan beslenmeyi tercih etmek, klasikleşen tatlılara veda etmeniz anlamına gelmiyor. Waffle’dan çikolatalı ve meyveli keklere kadar her damak tadına hitap eden tatlı tariflerini inceleyin.

Bitki bazlı tatlı tariflerimizle sofranızı şenlendirmenin tam sırası!

Vegan Waffle

Vegan Waffle

Malzemeler

  • 500 g un
  • 2 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 125 g vegan tereyağı, waffle makinesi için ekstra
  • 125 g pudra şekeri
  • 250 ml soya sütü
  • 175 ml su

Yapılışı

Un ve kabartma tozunu bir kapta bir tutam tuzla karıştırın. Vegan tereyağını ise pudra şekeri ile ayrı bir kapta karıştırın. Soya sütünü 175 ml su ile bir sürahiye dökün. Sütü yavaş yavaş unun üzerine dökün ve sürekli karıştırın. Ardından tereyağı ve pudra şekerini ekleyin ve pürüzsüz bir hamur oluşturmak için karıştırmaya devam edin. Karışım çok koyu ise biraz daha su veya soya sütü ekleyebilirsiniz. (Karışımı kaşıkla çıkarabiliyor olmanız gerek.)

Waffle makinesini önden ısıtın ve her iki tarafını da yağlayın. 3 yemek kaşığı hamuru waffle demirine dökün, kapatın ve altın kahverengi olana kadar yaklaşık 4-6 dakika pişirin. Pişmiş waffle’ı çıkarın ve hamurun geri kalanını aynı şekilde pişirin. Hamurdan yaklaşık 10-12 adet vegan waffle çıkacaktır. En sevdiğiniz soslarla ve/veya meyvelerle servis edin.

Çikolatalı ve Portakallı Vegan Kek

Malzemeler

  • 250 g vegan tereyağı
  • 250 ml yulaf ya da soya sütü
  • 2 portakal (kabukları rendeleyin, bir tanesinin suyunu sıkın)
  • 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 200 g pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 300 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 50 g kakao tozu
  • 50 g vegan bitter çikolata, ince kıyılmış, artı servis için (isteğe bağlı)
  • 200 gr pudra şekeri

Yapılışı

Fırını 180 dereceye getirerek önceden ısıtın. 23 cm’lik derin bir kek kalıbının kenarlarını yağlayın ve kalıbın alt kısmına pişirme kâğıdı yerleştirin. Bitkisel sütü bir sürahiye koyun ve içerisine bir portakalın kabuğunu, suyunu ve elma sirkesini ekleyin. 5 dakika hafifçe koyulaşmaya bırakın.

150 g vegan tereyağını 150 g pudra şekerini mikser yardımı ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından süt karışımını, vanilya özütünü ve küçük bir tutam tuzu ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu da üzerine ekleyin. Mikserle çırpın ve karışımı kek kalıbına yerleştirin. 35 dakika – 40 dakika, kabarıp sertleşene ve kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki kalıpta 10 dakika soğumaya bırakın, ardından kalıptan çıkarın.

Vegan bitter çikolatayı mikrodalgada ya da benmari usulü eritin ve 5 dakika soğumaya bırakın. Kalan vegan tereyağını (100 gramın biraz altında) ve pudra şekerini, kalan portakal kabuğu rendesi ile birkaç dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından soğutulmuş çikolatayı üzerine ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Soğuyan çikolatalı keki bir pasta standına veya tabağa alın. Ardından çikolatalı kremayı kekin üzerine yayın. İsterseniz rendelenmiş portakal kabuğu ve bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Vegan Banana Bread

Malzemeler

  • 3 adet olgunlaşmış muz
  • 75 ml bitkisel yağ veya ayçiçek yağı, kek kalıbı için ekstra
  • 100 g esmer şeker
  • 225 g un
  • 3 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • 50 g kuru meyve veya kuru yemiş (isteğe bağlı)

Yapılışı

Fırını önceden 180 dereceye getirin. Soyulmuş 3 büyük olgunlaşmış (siyah) muzu çatalla ezin. Üzerine 75 ml bitkisel yağ ve 100 g esmer şeker ekleyin, iyice karıştırın. Ardından üzerine un, kabartma tozu ve tarçın ekleyin, karıştırmaya devam edin. Dilerseniz içerisine kuru meyve veya kuru yemiş de ekleyebilirsiniz.

Kek kalıbını yağlayın ve içerisine karışımı dökün. Yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Kekin kızarıp kızarmadığını kontrol edin ve üzerini folyo ile örtün. 20 dakika daha veya batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin. Dilimlemeden önce biraz soğumaya bırakın.

Elmalı Vegan Kek

Elmalı Vegan Kek

Malzemeler

  • 150 g vegan tereyağı
  • 300 ml yulaf sütü
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 350 un, artı elmalar için 1 yemek kaşığı
  • 100 g pudra şekeri
  • 100 g açık esmer şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı badem özü
  • 3 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı çiğ badem
  • Bir tutam tuz

Yapılışı:

Fırını önceden 180 dereceye getirin. Yulaf sütünü bir sürahiye dökün, limon suyunu ekleyin ve oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Unu, şekerleri ve kabartma tozunu geniş bir kaba koyun, koyulaştırılmış yulaf sütü karışımını ve badem özünü üzerine dökün, ardından tereyağı ve bir tutam tuz ekleyin. Mikser ile karışımı homojen hale getirin.

Elmaları soyun, çekirdeklerini çıkarın ve 2 cm’lik küpler halinde doğrayın. Ardından bir kaseye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip karıştırın.

20 cm derinliğinde bir kek kalıbını yağlayın ve tabanına fırın kağıdı yerleştirin. Kek hamurunu kalıba koyduktan sonra üzerine elmaları serpiştirin ve spatula yardımıyla biraz karıştırın. Üzerine bademleri serpin. Fırında 1 saat – 1 saat 20 dakika arasında ya da altın rengi olana dek pişirin. Kalıbın içinde birkaç dakika soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis edin.

Protein oranı yüksek vegan kahvaltı tarifleri için tıklayın.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!