Acıktınız mı? Tatlı ihtiyacınız mı var? Sağlıklı beslenmeden ödün vermeden, tatlı bir şeyler yemek mi istiyorsunuz?
Balkabaklı ve yoğurtlu müsli ile hem doğal, hem de sağlıklı bir “tatlı” öğün oluşturabilirsiniz.
Balkabağı ile yoğurdu buluşturduk, çıtır çıtır yemiş ve çekirdeklerle güne enerjik bir başlangıç yapmanız için gereken sağlıklı yağ ve karbonhidrat kaynaklarını da eksik etmedik. Daha iyi toparlanma ve kas gelişimi için bu tarifi yoğun bir antrenmanın ardından da tüketebilirsiniz.
Balkabaklı ve Yoğurtlu Müsli Malzemeleri
Malzemeler üç porsiyon için gereken toplam gramaj ve porsiyonları içermektedir.
- 500 gram yoğurt
- 170 gram balkabağı püresi
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz muskat
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 85 gram şekersiz müsli
- 40 gram kurutulmuş kızılcık veya üzüm
- 40 gram kıyılmış ceviz
- 35 gram tuzsuz kabak çekirdeği içi
Balkabaklı ve Yoğurtlu Müsli Hazırlanışı
- Yoğurt, balkabağı, keçiboynuzu pekmezi, baharatlar ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Kullanacağınız âna dek buzdolabında soğuk muhafaza edin.
- Servis için yoğurtlu karışımı kâselere bölüştürün ve üzerlerine müsli, kuru kızılcık, ceviz ve kabak çekirdeği serpiştirerek servis edin.
Porsiyon Başına Besin Değerleri
Kalori: 419
Protein: 22 g
Karbonhidrat: 57 g
Yağ: 15 g