Fit HubBeslenmeYedikçe Yiyesiniz Gelecek Proteini Bol Enfes Cheesecake Tarifi!

Yedikçe Yiyesiniz Gelecek Proteini Bol Enfes Cheesecake Tarifi!

Yoğun tadı, hem tok hem yumuşacık kıvamı ile nefis bir cheesecake yemekten kalorili diye kaçıyor musunuz yoksa… Kaçmanıza gerek yok! Sizin için bol proteinli harika bir cheesecake tarifi hazırladık!

Haklı olarak bol protein ve cheesecake kelimelerini yan yana koyamıyor olabilirsiniz ama biz koyabiliyoruz. Sağlıklı beslenmeye başlamış biriyseniz tatlıları hayatınızdan komple çıkarmanıza hiç mi hiç gerek yok. Marketten bir koşu alabileceğiniz az miktarda malzeme ile gününüzü tatlandırabilirsiniz.

Aşağıda sizin için protein oranı yüksek, kalorisi düşük, lezzetini enfes vanilya ve hurmalardan alan tatlı mı tatlı nefis bir cheesecake tarifi var:

Malzemeler (8 servis)

Tabanı için:

  • 1,5 su bardağı bütün çiğ badem
  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım tatlı kaşığı kosher tuz
  • 12 ince ince doğranmış Medjoul hurma (kudüs hurması)
  • 2 tatlı kaşığı yulaf unu
  • 1/3 su bardağı hindistan cevizi yağı, eritilmiş

Peynir dolgusu için:

  • 2 su bardağı lor peyniri (yurtdışında cottage cheese kullanılıyor)
  • 2 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 2 ya da arzu ederseniz 3 ölçek protein tozu
  • Yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil

Hazırlanışı

Tabanı:

  1. Tuzu, bademleri, yulafı blenderdan geçirin yalnız un ufak olmaması gerekiyor. Kıtırlı bir malzeme elde edince iyi bir forma kavuşmuş olacaktır. Hurmaları, yulaf ununu da ekleyerek tekrar biraz daha çevirin. Son olarak hindistan cevizi yağını karışıma katın ve yapışkan kıtırlı bir kıvama gelinceye dek tekrar çevirin.
  2. Taban karışımını 23 santim bir kalıba alın, karışımı iyice sıkı bir şekilde yayın. Elinizle ya da bir bardağın tabanı ile bu işlemi yapabilirsiniz.
  3. 350 derece fırında 10 dakika tabanı pişirin.

Peynir dolgusu:

  1. Bütün malzemeleri blendera koyun ve pürüzsüz olana der karıştırın.
  2. Fırından çıkardığınız tabanın üzerine peynir dolgusunu dökün.
  3. 350 derece fırında 40 dakika pişirin. Kekinizin orta kısmı hâlâ biraz yumuşak olabilir.
  4. Fırından cheesecakeinizi çıkarın 20 dakika kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Üzerine taze meyveler ekleyerek serviz yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Diyete Uygun, Bol Proteinli, Besleyici Karides ve Bezelyeli Salata Tarifi

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!