Organik ürünlerin, konvansiyonel yollarla yetiştirilen ürünlere göre gerçekten daha faydalı olup olmadığı üzerine pek çok tartışma yapılıyor…
Organik ürünlerin, konvansiyonel yollarla yetiştirilen ürünlere göre gerçekten daha faydalı olup olmadığı üzerine pek çok tartışma yapılıyor. Ancak Fransa’da Aix-Marseille Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yaptığı yeni bir değerlendirmeye göre, organik meyve ve sebzeler çok belirgin avantajlar sunuyor: Daha fazla demir, magnezyum ve antioksidan polifenol içeriyorlar.
Bilim adamları, ürünleri aynı zamanda güvenlik açısından da değerlendirdi ve organik besinlerin % 94-%100’ünde gübre kalıntısı bulunmadığı sonucuna vardı. Bu nedenle organik besinlere ekstra para harcamayı düşünmek iyi fikir olabilir: Organik ürünler sayesinde sağlığınızı koruyacak ve iyileşmeyi hızlandıracak daha fazla antioksidan alırken, bir yandan da sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek kimyasal kalıntıları da en aza indireceksiniz.