Fit HubBeslenmeKolajen ile Hazırlayabileceğiniz 5 Tarif

Kolajen ile Hazırlayabileceğiniz 5 Tarif

Konu kolajen olduğunda tariflerdeki kullanım alanları daralabiliyor. Her tarifin içine eklenmesi pek de kolay olmayan toz kolajen, çoğu kişi tarafından nasıl tüketileceği bilinmediği için rafa kaldırılıyor. Bu durumun önüne geçmek için yaratıcı tarifler arayanlardan biriyseniz, doğru yerdesiniz.

Kim demiş toz kolajenle tarifler kısıtlıdır diye? Kullanım alanları dar olsa da doğru tariflerle birlikte kullanacağınız toz kolajen ile hem kolajen ihtiyacınızı karşılayabilir hem de sağlıklı öğünler tüketebilirsiniz!

İşte toz kolajen kullanarak yapabileceğiniz tarifler…

Bağırsak Dostu Ananaslı Kolajen Smoothie

Hem sabahları hem de hazımsızlık yaşadığınız dönemlerde işinize yarayacak ananaslı ve kolajenli bir smoothie tarifi tam size göre!

Malzemeler:

300 ml yağsız süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 ölçek toz kolajen

2 halka dilim ananas

1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender’a koyun. Pürüzsüz olana kadar karışmasını sağlayın. Eğer soğuk tüketmek isterseniz içerisine buz atıp karıştırarak da tüketebilirsiniz.  

Çikolatalı Avokado Smoothie

Son zamanlarda trend olan avokado pudingine rakip olma potansiyeli olan bu smoothie, yaz sıcaklarında sizi serinletebilir ve ihtiyacınız olan kolajen takviyesini daha lezzetli tüketmenize yardımcı olabilir!

Malzemeler:

1 su bardağı badem sütü

1 olgun muz

3 adet hurma veya 1 yemek kaşığı bal

½ avokado

2 yemek kaşığı ham kakao

2 yemek kaşığı badem ezmesi

1½ çay kaşığı altın keten tohumu

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender’ın içerisine alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karışmasını sağlayın.

Glutensiz ve Kolajenli Kolay Pizza

Sağlıklı beslenme süreçlerinde en çok özlenen lezzetlerin arasında pizza yer alıyor. Aslında günümüzde kalorisi düşük birçok pizza tarifini deneyebilirsiniz. Bu pizza tarifi ise hem pişirmesinin kolaylığı hem de kolajen içermesiyle öne çıkıyor.

Malzemeler:

4 dilim pepperoni sucuk

4 yemek kaşığı glutensiz un

1 ölçek toz kolajen

¼ çay kaşığı koşer veya ince deniz tuzu

¼ çay kaşığı kabartma tozu

4 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı pizza sosu ya da domates sosu

2 yemek kaşığı rendelenmiş mozzarella peyniri

3 dilim biber

1 dilimlenmiş çeri domates

Yapılışı:

Unu, kolajen tozunu, tuzu, kabartma tozunu, suyu ve zeytinyağı mikrodalgaya uygun bir kaba koyun ve bu kabın içerisinde karıştırın. Yaklaşık 30-45 saniye boyunca hamur olana kadar kadar yüksek güçte mikrodalgada pişirin. Süre yetmez ise pişene kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra kabı dışarı çıkarın ve pizza sosunu hamurun üzerine yayın. Sonrasında üstüne peynir, pepperoni ve domates dilimlerini ekleyin. 45-60 saniye boyunca peynir eriyene kadar yüksek güçte mikrodalgada pişirin ve piştikten sonra tüketin.

Fıstık Ezmeli & Çikolatalı Kolajen Dondurma

“Kolajenli dondurma olur mu?” diyenlere özel bu tarif, yaklaşan yaz mevsiminizin sağlıklı atıştırmalıklarından biri olmaya aday.

Malzemeler:

Yarım fincan çiğ kakao tozu

1 yemek kaşığı tapyoka nişastası

1 ölçek toz kolajen

½ fincan akçaağaç şurubu ya da bal

400 ml Hindistan cevizi sütü

1 tatlı kaşığı vanilin

1 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Yapılışı:

Hindistan cevizi sütü, çiğ kakao tozu ve tapyoka nişastasını bir tencereye alıp orta ateşte karıştırın. İçerisine toz kolajeni de ekleyip pişirin. Ayrı bir kapta akçaağaç şurubu, fıstık ezmesi ve vanilini karıştırın. Bu karışımı da tencerenin içerisine katarak iyice karışmasını sağlayın. Karışımı bir kaba alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Buzluğa yerleştirerek donmasını sağlayın. Donduktan sonra tüketebilirsiniz.

Her Derde Deva Granola

İster sabah kahvaltılarında, ister tatlılarda, ister tek başına… Lezzeti ve besin değerleriyle sizi memnun edecek olan bu granolanın yapımı oldukça kolay.

Malzemeler:

½ fincan balkabağı çekirdeği

½ fincan ay çekirdeği

½ fincan Hindistan cevizi rendesi

2 çay kaşığı tarçın

2 ölçek toz kolajen

½ fincan badem yağı

1 yumurta

½ su bardağı bal

1 çay kaşığı vanilya özü

½ fincan eritilmiş Hindistan cevizi yağı

Yapılışı:

Fırını 180 derecede ısıtın. Balkabağı çekirdeği ay çekirdeği ve Hindistan cevizi rendesini blender’da çekin. İçerisine toz kolajeni, deniz tuzunu ve tarçını ekleyin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp içerisine Hindistan cevizi yağını, badem yağını ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırın. Sonrasında pişirme kağıdına koyun. 30 dakika boyunca pişirin. Soğuduktan sonra tüketin.

Kolajen takviyelerine hemen göz atın.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!