Fit HubBeslenmeKahvaltı Önerileri: Sabah Dürümü

Kahvaltı Önerileri: Sabah Dürümü

Yazan: Leith Hill

Eğer fitness yapıyor ya da vücut geliştirme ile ilgileniyorsanız, elle tutulur bir gelişim elde etmek için gün boyunca ne yediğinize özen göstermeniz gerekir. Hayatınızda sporun yeri büyükse, elbette ki gün içinde yediğiniz bütün öğünlere dikkat etmeniz şarttır. Kilonuza ve yaptığınız spora göre, bedeninizi ihtiyacı olan kadar protein ve karbonhidratla ödüllendirmelisinizdir.

Dengeli ve sağlıklı beslenme tüm gününüze yayılacak olsa da, 24 saatlik bu dilimde, bütün öğünler arasından bir tanesi sıyrılır; kahvaltı! İyi bir kahvaltı açlık seviyesini ve kan şekerini dengede tutarak gün boyu dengeli tercihler yapmanızı sağlar, vücuda kan pompalar ve enerji verir. Kısacası gününüzü güzelleştirir. Söz konusu sporcu beslenmesi olduğunda ise, sağlam yapılan bir kahvaltı sadece gününüzü güzelleştirmekle kalmaz, sabah spor salonuna gittiğinizde iyi bir antrenman çıkarmak için ihtiyacınız olan enerjiyi de size sunar.

Yüksek performans yakalayabilmek için aç karnına antrenman yapılmaması gerektiğini belirtmeye zaten gerek yok. Yine de gününüzün ilk aktivitesi spor yapmak olmasa bile, kahvaltının es geçilmemesi gereken bir öğün olduğunu ise belki de belirtmeye gerek var. Kısacası, yeni güne adımınızı atmadan önce midenize bir şeyler indirmek sizi uyandırmaya, gününüzü enerjik geçirmenizi sağlamaya ve daha iyi bir antrenman çıkarmanıza yardımcı olabilir. Bir avuç granola ya da yulaf bile iş görür. Yine de kahvaltı önerilerine açık olup, yeni, farklı ve lezzetli şeyler de deneyebilirsiniz. Örneğin, iltihaplanma karşıtı zerdeçal ve metabolizma canlandıran Arnavutbiberi ile yapılan tofu avokado dürümü ile yoğun günlere enerjik başlamanın sırrını çözebilirsiniz.

Tofu Avakado Dürümü (2 Kişilik)

350g sert tofu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 ½ yemek kaşığı zerdeçal çeşnisi

Tuz, karabiber

2 adet organik tam tahıllı lavaş

1 adet avokado (dilimleyin)

100g ıspanak

2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar (tercihen)

Zerdeçal Çeşnisi için:

7 yemek kaşığı zerdeçal

4 yemek kaşığı soğan tozu

3 yemek kaşığı sarımsak tozu

2 tatlı kaşığı kimyon

2 tatlı kaşığı acı toz biber

1 tatlı kaşığı toz Arnavutbiberi

Hazırlanışı

1. Tofuyu süzüp kurulayın, ardından kıyın. Zeytinyağını kızartma tavasında orta ateşte kızdırın. Tofuyu ilave edip soteleyin. Zerdeçal çeşnisini, tuzu, karabiberi ekleyin.

2. Lavaşları kesme tahtasına serip avokado, ıspanak ve tofu karışımını bölüştürün. Tercihen peynir ekleyebilirsiniz. Kapatıp dürün. İkiye kesin.

Makrolar

366 KALORİ

11g PROTEİN

28g KARBO

24g YAĞ

Püf Noktası

Kalan çeşniyi tavuğa, balığa, kırmızı ete, tofuya ovarak kullanabilir ya da pilava, kinoaya katabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!