Dünyanın en iyi şeflerinden aldığımız hamburger tarifleriyle kaslanırken lezzetten ödün vermek zorunda kalmıyorsunuz. Mangalı, barbeküyü hazır edin!
Hindi Burger
2 KİŞİLİK
- 2 adet kızarmış hamburger ekmeği
- 220 g yağsız hindi kıyması
- 50-80 g krem brie peyniri
- 55 g körpe ıspanak
- 2 dilim pembe domates
- Aioli sos için gereken malzemenin tümünü karıştırın. Ekmeklere sürün.
- Etten iki köfte yoğurun; tuz ve karabiberler tatlandırın. Her bir yanı 5-6 dakika pişirin (tam pişmiş).
- Peyniri ekmeklerin üstüne eritin. Köfteleri dilimlere alıp üstüne ıspanak ve domates koyun.
MAKROLAR
821 Kalori | 32 g Protein | 42 g Karbo | 59 g Yağ |
Pastırmalı Burger
4 KİŞİLİK
- 700 g ince ince doğranmış taze somon fileto
- 1 tatlı kaşığı sriracha sosu
- 1 tatlı kaşığı deniz mahsulü baharatı
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 45 g ekmek kırıntısı
- 1 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- 1 adet ikiye bölünmüş limon
- 45 g doğranmış marul
- 100 ml remoulade sosu
- 4 adet kızarmış hamburger ekmeği
- 4 dilim olgun domates
- 8 dilim pastırma
- Somonu sriracha, deniz mahsulü baharatı ve yumurtayla karıştırın. Gerekirse içine biraz ekmek kırıntısı ilave edin. 4 köfte yapın.
- Ocaklı sacı 150 derecede önden ısıtıp yağlayın. Köftelerin üstüne ekmek kırıntısı serpiştirip saca alın. Kahverengi olana dek 2-3 dakika pişirin, sonra diğer tarafını aynı şekilde pişirin. Köftelerin üstüne limon sıkın.
- Marulla remoulade sosunu karıştırın. Köfteleri ekmeğe alıp üstüne domates ve pastırmayı koyun; en üste de marulu yerleştirin.
MAKROLAR
745 Kalori | 49 g Protein | 35 g Karbo | 44 g Yağ |
İngiliz Burger
4 KİŞİLİK
- 900 g dana kıyması
- 300 g sığır kıyması
- 5 yumurta
- 4 yemek kaşığı Worcestershire sosu
- 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı soğan tozu
- Tuz, beyaz biber
Tabasco sosu için:
- 4 dilim 2,5 cm kalınlıkta kesilmiş hamburger ekmeği
- 1 baş karamelize edilmiş soğan
- 3 adet erik domates (yıkayın, dörde bölün, fırında 150 derecede kurutun)
- 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
- 4 dilim provolone peyniri
Hardal sosu için:
- 250 g Dijon hardal
- 2 yemek kaşığı tam tahıllı hardal
- 50 ml karıştırılmış sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- Dana kıymasını, sığır kıymasını, 1 yumurtayı, Worcestershire sosu, sarımsak ve soğan tozunu, biberi ve Tabasco sosunu karıştırın. Karışımdan 4 köfte yapın.
- Sos malzemesini karıştırıp dinlenmeye bırakın. Ekmekleri ve sosu, soğan, domates ve maydanoz ile birlikte tavada ısıtın.
- Köfteleri kızartma tavasına alıp yüksek ateşte orta-az pişmiş kıvama gelene kadar mühürleyin. Üstüne peyniri koyun. 4 yumurtayı sarı tarafı üstte kalacak şekilde sahanda pişirip köftelere ilave edin.
- Köfteleri soğanlı karışımla ekmeklere pay edin.
MAKROLAR
1055 Kalori | 89 g Protein | 68 g Karbo | 46 g Yağ |
Pide Ekmeğinde Kuzu Burger
4 KİŞİLİK
- 450 g kuzu kolu kıyması
- 4 adet 15 santimlik şiş
- Sıvıyağ ve kaya tuzu
- 4 adet düz pide ekmeği
- 4 yemek kaşığı humus
- 4 yemek kaşığı harissa sosu
Peynirli sos için:
- 85 g keçi yoğurdu
- 85 g ufalanmış lor
- 60 g doğranmış biber turşusu
- ¼ yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- ½ yemek kaşığı kaya tuzu
- ⅛ yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- ½ tatlı kaşığı kimyon
- ½ tatlı kaşığı İzmir kekiği
- ½ tatlı kaşığı kaya tuzu
- 75 g doğranmış marul
- 200 g ikiye bölünmüş kiraz domates
- 30 nane yaprağı
- 5 g ince kıyılmış dereotu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Izgarayı önden ısıtın. Eti 8 parçaya bölüp her birinden uzunca bir köfte yapın.
- Etleri şişe geçirin, sonra hafif yağlayıp kaya tuzuyla tatlandırın. 3 dakika ızgara edin, sonra diğer tarafını çevirip 2 dakika daha pişirin. Izgaradan alıp dinlendirin.
- Peynirli karışım malzemelerinin tümünü karıştırın. Üstünü örtüp kenara alın.
- Salata malzemelerini karıştırın.
- Ekmekleri ızgarada ısıtın. Üzerlerine humus ve harissa sürün. Her bir ekmeğin içine 2 köfte, üstüne de peynirli sos ve salata ilave edin.
MAKROLAR
364 Kalori | 19 g Protein | 25 g Karbo | 23 g Yağ |