Fit HubFitnessAtalarımızın Sağlıklı Beslenmeyle İlgili Bilgili Olduğunun 3 Bilimsel Kanıtı

Atalarımızın Sağlıklı Beslenmeyle İlgili Bilgili Olduğunun 3 Bilimsel Kanıtı

Fitness dünyası çok hareketli bir halde. Sürekli olarak yeni araştırmalar yayınlanıyor, bu araştırmaların ışığında tercih edilen takviyeler ve besinler değişiyor, yeni beslenme alışkanlıkları moda oluyor… Yani trend çok değişken.

İnternet ile birlikte bu değişkenlik çok daha hızlandı. Bilgiler adeta roket hızında yayılıyor. Yine de baktığımız zaman, sürekli şüpheli olarak gördüğümüz eski fikirler sağlamlığını daima koruyor. Trend gelip geçiciyken, eskilerden gelen bilgiler sapasağlam duruyor ve bu bilgileri bilim her zaman doğruluyor.

Sizlere bu eski ve sağlam bilgilerden üç tanesini açıklayacağız ki trend sebebiyle yaygınlaşan yanlış bilgilerden uzak durabilesiniz.

Doymuş Yağlar ve Kolesterol İnsan Vücudu İçin Sağlıklıdır

Image result for saturated fat

Eski zamanlara baktığımızda sporcuların diyetlerindeki vazgeçilmezin yağlar olduğunu görüyoruz. Kolesterol sebebiyle uzak durulan yumurta sarısı, eskilerin güç sporcularının vazgeçilmeziymiş.

Doymuş yağ kaynağı olarak yumurta, kuruyemişler, yağlı süt, tereyağı daima tüketilirmiş. Hatta bu besinler, gücün kaynağı olarak dahi görülürmüş. Bu besinler olmadan, güçlenilemeyeceği düşünülürmüş.

Bu dönem sonrasında 21. yüzyıla bakıyoruz ve yağdan korkulduğunu, kolesterolden kaçıldığını görüyoruz. Yağsız besinlerin “sağlıklı” olarak görüldüğü dönemdeyiz ve bunun büyük bir yanlış olduğunun farkında değiliz.

Yalnızca atalarımız değil, bilim de yağ ve kolesterolün faydasının arkasında duruyor. Kalp hastalığı ve benzeri sorunların sebebinin doymuş yağlar olmadığı apaçık ortada. Yani atalarımız bu konuda eski zamanlardan beri haklı. Yağlar vücuttaki sağlıklı hormonal fonksiyonlar için son derece önemli.

Ot ve Baharatlar Sağlıklıdır ve Tıbbi Amaçlar İçin de Kullanılırlar

Image result for herbs and spices

İnsanlar baharatlar ve tuzun yüksek kan basıncı yaratmasından, midede asidik ortam yaratmasından çekiniyorlar ve bu besinlerden uzak duruyorlar.

Baharatlar, otlar sağlıklı beslenmesiyle bilinen topraklarda eski zamanlardan beri vazgeçilmez olmuştur. Hint mutfağına baktığınızda, sayısız ot çeşidi ve baharat çeşidi görürsünüz. Bu otların bazılarıyla hastalıkları dahi tedavi eden Hintliler, aslında haklılar.

Anti-oksidan, anti-viral, anti-bakteriyel olan bu baharat ve otları kesinlikle tüketmelisiniz.

Arada sırada trende göre bu otlardan ve baharatlardan bazıları ön plana çıksa da, bilimsel kaynaklar tıp ve terapi alanında bu besinlerin kullanımından bahsetse de, keşişler bu keşfi çok daha eski çağlarda yapmışlardı.

İyi Hissetmek İçin En İyi Egzersiz Yürüyüştür

Image result for walking best exercise

Günümüzde egzersiz dendiğinde akla havalı pilates ve yoga salonları, Zumba dersleri ve özel dersler geliyor. İşin komiğiyse insanlar bu salonlara arabalarıyla gidip yürüyüş bandına biniyorlar.

Egzersiz yapmış olmanız için ter içinde kalmanıza gerek yok. Havalı spor salonlarına da ihtiyacınız yok.

Spor bu kadar pazarlanmadan çok önce, insanlar egzersiz olarak yürüyüş yaparlarmış. Zaten araba gibi araçlar da icat edilmediği için insanlar ulaşımı yürüyerek sağlarlarmış ve bakıldığında bugünün standartlarından çok daha fit ve sağlıklılarmış.

Hem daha aktif, hem daha sağlıklı olan bu neslin en büyük sırlarından biri; tahmin edersiniz ki yürüş yapmak.

Yürüme mesafesinde olan yerlere yürümeyerek çok daha sağlıklı bir hayat stili yaratabilirsiniz. Beyin ve kalp fonksiyonlarınız bu sayede çok daha sağlıklı çalışır. Kanınızdaki oksijen oranı artar ve kan şekeriniz de sağlıklı oranlarda olur.

Günde 10,000 adım trendi, adım sayarlar ve daha birçok aktiviteye teşvik eden fitness trendleri yeni yeni moda oluyorken atalarımız zaten bunu uygulamışlardı.

Atalarımızdan örnek alınması gerekenleri örnek alarak, gereksizce komplikeleştirilen fitness trendlerini kendimiz keşfedebiliriz!

Atalarımızın Haklı Olduğunu Kanıtlayan Araştırmalar:

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!