Fit HubFitnessKANAT KASLARINIZI BELİRGİNLEŞTİRİN

KANAT KASLARINIZI BELİRGİNLEŞTİRİN

Kanat kasları üst fiziğinizi tamamlayan önemli kas gruplarından bir tanesidir. Daha geniş bir sırt bölgesi için oldukça önemli önemli olan kanat kaslarına gereken önemi vermelisiniz. Bizde bu yazımızda Flex Haziran-Temmuz sayımızın kapak konuğu ve vücut geliştirmenin efsanevi ismi Frank Zane’in geniş kanat kaslarına sahip olmakla ilgili önerilerini derlemek istedik. Söz sırası Frank Zane’de.

FRANK ZANE’DEN KANAT KASLARI İÇİN TAVSİYELER

1976 Olympia yarışmasına hazırlanırken çok tekrarlı bent-over barbell row egzersizi yaptım. Her antrenmanıma bu egzersizle başlayıp yüksek ağırlıkla çalıştım. Bu egzersiz kanat kaslarımı çok geliştirdi ancak aynı zamanda tenis sporcularının sahip olduklarına benzeyen bir sakatlık da yaşadım. Peki, ne yapmalı? Barı daha doğal bir pozisyonda tutun ve T-bar kullanın.

Yaklaşık 210 cm olan Olimpik bar kullanmak ve küçük çaplı ağırlıkları kullanıp daha rahat hareket kabiliyeti sağlamak en iyi yöntem olacaktır. (Eğer 45 saniyeden daha uzun süre halter kaldırıyorsanız bu göğsünüzü etkiler) Ben 10 saniye kullanıyorum ve 25 saniyeyi asla aşmıyorum.

Barı ayaklarınız kalça genişliğinde açık halde tutun ve parmaklarınızın barı iyi kavradığından emin olun. Dizlerinizi bükün ve üst gövdenizi yere paralel hale getirin. Ben ağırlığı göğsüme değene kadar kaldırıyor ve sonra yavaşça indiriyorum, bu esnada sırtımı hafifçe ama güvenli şekilde eğiyorum. Esnemeyi maksimum seviyeye çıkartmak için sırtınızın hafifçe eğilmiş olması önemlidir. Eğer sırtınız hep eğimli kalırsa sırt kaslarınız kasılır ancak alt kanat kaslarınızı hedefleyememiş olursunuz. Tam gelişim sağlamak için kanat kaslarınızı esnetmeniz gerekir.

KANAT KASLARINI ESNETİN

Frank Zane’den aldığınız önerilerle artık işe koyulabilirsiniz yalnız kanat kaslarınızı esnetmeyi de unutmayın. Setler arasında front-lat spread hareketini (ellerinizi gövdenizin iki yanına alarak kanat kaslarınızı genişletme çalışması) 30 saniye yaparak ve one-arm- row egzersizinde aşağı pozisyonu 15 saniye sabit tutarak kanat kaslarınızı esnetebilirsiniz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!