Fit HubSağlıkSağlığınızı Test Edin

Sağlığınızı Test Edin

Sağlıklı olup olmadığınızı anlamak için kolaylıkla uygulayabileceğiniz hızlı ve pratik üç sağlık testini sizler için özetledik…

-Vücut Kitle Endeksi (BMI)

Neden bilmem gerek: Vücut kitle endeksi (BMI), bir bireyin kilosunun sağlıklı olup olmadığını anlamanın en yaygın yoludur.

Testi yapın: Kilonuzu boyunuzun karesine bölün. Eğer boyunuz 1.74 m ve kilonuz da 75 kg ise BMI’nız 24.77 olacaktır.

Ne anlama gelir?: BMI’nız 18.5-25 arasında ise bu doğru kiloda olduğunuzu gösterir. 25-30 arası aşırı kilolu demektir. 30’dan yukarısı ise obez olarak tanımlanmaktadır.

-Kalp Oranı

Neden bilmem gerek: Dinlenirken dakikada 60-80 olan bir kalp atış oranı sağlıklı olduğunuzun göstergesidir.

Testi yapın: İki parmağınızı boynunuza ya da bileğinizin iç tarafına koyup 15 saniyedeki nabız atışını sayın. Bunu dörtle çarparak dakikadaki kalp oranınızı bulun.

Ne anlama gelir?:Düşük kalp atış oranı yükseğe oranla daha iyi bir göstergedir, çünkü kalbiniz nabız başına daha çok kan pompalıyor demektir. Yüksek kalp oranı ise sonuçta kalp hastalığı ve felce neden olabilir, eğer 100’ün üzerindeyse bir doktora görünün.

-Bel-Kalça Oranı

Neden bilmem gerek: Bu bir genel sağlık ve uzun vadeli tıbbi risk göstergesidir.

Testi yapın: Belinizin çevresini tam göbek hizasından ölçün ve bu sayıyı kalçanızın en geniş bölümünün çevresine bölün.

Ne anlama gelir?: Erkekler için 0.9 oranı sağlığın iyi olduğunun göstergesi kabul edilir. Oranın yükselmesi beliniz çevresinde daha fazla yağ biriktiğini gösterir. Bu da uzun vadede diyabet ve kalp hastalıklarına neden olabilir.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!