Sizin için hazırladığımız basit yiyecek değiş tokuşları ve küçük eklentilerle, temel beslenme planınızı düzenleyebilir, vücudunuzu cılızdan kaslıya dönüştürebilirsiniz…
SAĞLIK GÜÇLENDİRİCİLER
6) Yulaf ezmesine, shake’lere, yoğurda ve fırınlanmış mamullere öğütülmüş keten tohumu ekleyin.
Kazanç: Bonci’ye göre keten tohumu, kalbi koruyan Omega 3 yağ asidi, kolesterol düşürücü lif ve prostat kanseri riskini azaltan lignan’lar içerir. Yulaf ezmesine keten tohumu yağı da ekleyebilirsiniz. Ancak, keten tohumu yağı, lif ve lignan açısından yoksundur” diye hatırlatıyor Bonci.
Daha iyi bir sonuç için: Öğütülmemiş keten tohumu sindirilmeden doğruca dışkıyla atılır. Tam sindirim ve emilim için öğütülmüş keten tohumu satın alın ya da kahve değirmeninde kendiniz öğütün. Bir yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumunda 37 kalori, 1 gram protein, 2 gram karbonhidrat ve 3 gram yağ bulunur.
7) Makarna sosu, yumurta, çorba ve acı soslara kekik ekleyin.
Kazanç: ABD Tarım Bakanlığı’nın yaptığı bir araştırmaya göre kekik, diğer baharat, sebze ve meyvelere oranla daha fazla antioksidan kaynağıdır. Kekiğin antioksidan etkisi, serbest radikalleri temizleyerek kalp krizi, kanser ve felci önlüyor, antrenman sonrası iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Daha iyi bir sonuç için: Bir şişe zeytinyağının içine taze kekik koyun. Böylece, kekiğin aroması zeytinyağına geçecektir.
8) Göbek salata yerine karalahanayı tercih edin.
Kazanç: “Göbek salatadan bir miktar su alırsınız” diyor Kleiner. Diğer bir deyişle, besin değeri açısından pek fazla önemi yoktur. Kleiner’a göre karalahana ve ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler çok az kaloriye sahiptir ve çok besleyicidir. Karalahana, beta karoten, lif, bağışıklık sistemi destekleyici C vitamini (ki en fazla karalahanada vardır), K vitamini ve protein ile karbonhidrattan enerji sağlamaya yarayan manganez içerir.
Daha iyi bir sonuç için: Karalahana yapraklarını zeytinyağı ve sarımsak ile 30-60 saniye kadar soteleyin. “Ben, bir miktar limon suyu, pirinç sirkesi, balzamik sirke ve soya sosu da ekliyorum” diyor Kleiner.