Yazan Damla Şahin
Sporcu beslenmesi için oldukça önemli olan protein tüketimi, yoğun bir antrenmandan sonra yıpranan kasların onarımı ve gelişimi için çok önemlidir.
Hem hazırlaması kolay olan hem de kaslarınızı besleyecek proteince zengin omlet tarifleri diyet listenizde yer almayı hak ediyor.
Lor Peynirli Omlet
Malzemeler
- 2 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1-2 dal maydanoz
- 100 gram lor peyniri
- İsteğe göre tuz ve sumak
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları kırın,
içine lor peyniri ve maydanozu
ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın. Teflon yüzeyli
tavanın 1 tatlı kaşığı yağ eklendikten sonra tavayı ısıtın, karışımı üzerine
dökün. Kabarcıklar çıktığında omleti çevirip diğer yüzü de pişirin. Tercih
ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
Mantarlı Sporcu Omleti
Malzemeler
- 1 kase yıkanıp iri doğranmış mantar
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
Teflon bir tavada zeytinyağını ısıtın. Ardından üzerine mantarları ekleyin ve mantarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kâsenin içine yumurtaları kırın ve içine süt ekleyip iyice karıştırın. Sonrasında yumurta karışımını da tavaya dökün. Omlet pişmek üzereyken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
Yulaflı Çıtır Omlet
Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yulaf
- 2 dilim beyaz peynir
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları kırın,
içine beyaz peyniri ve yulafı ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın. Teflon yüzeyli
tavanın 1 tatlı kaşığı yağ eklendikten sonra altını ısıtın ve karışımı üzerine
döküp pişirin. Kabarcıklar çıktığında
omleti çevirip diğer yüzü de pişirin. Tercih ettiğiniz baharatları
ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
4) Mozarella ve Pesto Soslu Omlet
Malzemeler
- 2 yumurta
- 60 gr mozarella peyniri
- 1 yemek kaşığı pesto sosu
- 2 adet çeri Domates
- Taze fesleğen (tercihen)
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları kırın,
içine mozarella peynirini ve pesto sosu
ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın. Teflon yüzeyli
tavanın 1 tatlı kaşığı yağ eklendikten sonra altını ısıtın ve karışımı üzerine
döküp pişirin. Tercihe göre tuzu ekleyin. Kabarcıklar
çıktığında omleti çevirip omletin diğer yüzünü de pişirin. Servis
tabağına aldığınızda omleti çeri domates ve taze fesleğen ile servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun!
5) Börek Tadında Patates ve Kaşarlı Omlet
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 100 ml süt
- 2 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 2 adet haşlanmış patates
- 1,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz ve kırmızıbiber
Hazırlanışı
Patateslerin bir tanesini rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerin üzerine yumurtaları kırıp çırpın. Sütü, baharatları, peyniri ve tam buğday unu da ilave ederek akışkan kıvamlı bir harç elde edin. Tavanıza zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Üzerine önce patatesleri ve sonra yumurtalı karışımı dökün. Omleti kapağı kapalı olarak 5 dakika boyunca pişirin, daha sonra ters çevirip
iyice pişene kadar bekleyin. Doyurucu omlet hazır, afiyet olsun!
7) Sebzeli Omlet
Malzemeler
- 3 yumurta (1 tam 3 beyazıyla)
- 1 adet orta boy yeşil biber
- 1 adet orta boy kırmızı biber
- 1-2 dal maydanoz
- 50 gr keçi peyniri
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları kırın,
içine keçi peyniri ve sebzeleri
ekleyin.
Karışımı iyice karıştırın. Teflon yüzeyli
tavanın 1 tatlı kaşığı yağ eklendikten sonra altını ısıtın ve karışımızı
üzerine döküp pişirin. Kabarcıklar
çıktığında omleti çevirip diğer yüzü de pişirin. Tercih ettiğiniz
baharatları ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yumurta sevmiyor musunuz? O zaman protein bombası bu içeceklere göz atın!