Fit HubKültür-SanatWindows XP'deki "Manzara" Fotoğrafını Çeken İsmi Tanıyor muydunuz?

Windows XP’deki “Manzara” Fotoğrafını Çeken İsmi Tanıyor muydunuz?

İstatistiklere göre, Windows XP’deki “manzara” fotoğrafını gören insan sayısı 1 milyarı geçiyor. Bu da “manzara”yı en çok görülmüş fotoğraf yapıyor. Bu fotoğrafın çekilmesinin üstünden tam 21 yıl geçti ve fotoğrafın sahibi Charles O’Rear yeni nesil duvar kağıdı fotoğrafçılığının zirvesinden inme niyetinde değil.

“Windows için çektiğim manzara fotoğrafına hayatımdaki dönüm noktası denebilir. En çok görülmüş fotoğrafın fotoğrafçısı olarak, şöhretimin her saniyesinde gurur duydum.” diyen Charles O’Rear günümüzde Lufthansa markası için fotoğraf çekiyor.

Charles O’Rear, meşhur manzara fotoğrafını 1996 yılında kız arkadaşını görmeye giderken, Sonoma County’de (California) çekmişti. İlk önce Corbis isimli bir firmaya yollanan fotoğrafın haklarını XP’nin piyasaya sürülüşüne 1 yıl kala Microsoft satın almıştı.

 

Yeni çekeceği fotoğraflar ile ilgili konuşan Charles O’Rear, kendisini şu şekilde ifade ediyor:

“Lufthansa için yeni fotoğraflar çekmek çok heyecan verici. Yeni bir “manzara”yı cep telefonlarında yaşatarak, tekrardan milyonlarca insanın baktığı fotoğrafın sahibi olabilmeyi amaçlıyorum. Milyonlarca insanın bulunduğum manzaralarda çektiğim fotoğrafları kullanması gurur veriyor. Cep telefonları, yeni bilgisayarlarımız halini almışken bu adımı atmam gerekiyordu.”

Kaynak: Brightside

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!