Yaz mevsiminin gelmesi ile serinletici içecek arayışımız başladı. Ancak ferahlamak adına içtiğimiz çoğu içecek ile istemeden fazladan kalori alabiliyoruz. Fazla kalori almadan mevsiminin tadını çıkarmanız için evde yapabileceğiniz düşük kalorili soğuk içecek tariflerini paylaşıyoruz.
Ahududulu Yaz Esintisi
Meyve, sirke ve baldan yapılan; tatlı ve keskin notalara sahip bu içeceği arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Malzemeler
- 300 g ahududu
- 50 g bal
- 75 ml elma sirkesi
- 4-5 adet nane yaprakları
- 750 ml maden suyu
Yapılışı
Ahududuların yarısını geniş bir kaseye koyun ve hafifçe ezin. Balı ezdiğiniz ahududuların üzerine dökün, iyice karıştırın. Karışımın üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün karşıma sirkeyi ilave edin, ardından karışımı kaşıkla ezerek süzgeçten geçirin ve sürahinin içine koyun. Kalan ahududuları, nane yapraklarını, maden suyunu ve buzu sürahiye ekleyin. Hafifçe karıştırdıktan sonra içeceğiniz servise hazır!
Şeftalili Ice Tea
Yaz günlerinin sıcağını bir bardak ferahlatıcı buzlu çay ile yenin.
Malzemeler
- 200 g toz şeker veya 4 tatlı kaşığı stevia
- 5 adet olgun şeftali
- 4 adet bardak poşet çay
- 250 ml su
Yapılışı
Şekeri 250 ml su ile bir tencereye dökün. Şekerin tamamen çözülmesini sağlayarak yavaşça kaynatın. Soyulmuş 4 adet şeftaliyi doğrayın ve içine ekleyin, iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişirdikten sonra şeftalileri çatalla ezin ve 1 saat demlenmeye bırakın. Ardından hazırladığınız bu şeftali şurubunu süzgeçten geçirerek sürahiye alın. Bu karışımı buzdolabında bir haftaya kadar saklayabilirsiniz.
Çay poşetlerini ise ısıya dayanıklı büyük bir sürahiye koyun ve üzerine 2 litre kaynar su dökün. Yaklaşık 4 dakika demlenmeye bırakın, ardından çay poşetlerini dikkatlice çıkarın. Çayı oda ısısında soğumaya bırakın, ardından tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
Şeftali şurubunu bardaklara bölüp üzerine soğuk çayı ekleyin ve karıştırın. Kalan bir adet şeftaliyi dilimleyin ve bardakların içerisine koyarak servis edin. Dilerseniz içerisine buz da ekleyebilirsiniz.
Ananas & Misket Limonlu Moctail
Ananas ve misket limonlu moctail, yaz partilerini renklendirmeye aday.
Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 küçük demet kişniş yaprağı
- 1 misket limonu suyu
- 750 ml ananas suyu
- Bir avuç buz
- 400 ml tonik ya da maden suyu
Yapılışı
Bir pasta fırçasını bala batırın ve 4 adet bardağın içine bir çizgi çizerek sürün ve bardakları buzdolabına koyun.
Kişniş yapraklarını doğrayın; limon suyu, 100 ml ananas suyu ve bir avuç buzla birlikte bir shaker’a koyun. Shaker’ı dışı soğuyana kadar çalkalayın. Karışımı bardaklara süzerek ekleyin, ardından 650 ml ananas suyu ile toniği ekleyin ve hafifçe karıştırdıktan sonra servis edin.
Iced Latte
Serinletici bir buzlu latte ile serinleyin. Bu basit içecek sadece bir avuç malzemeye ihtiyaç duyar ve sıcak havalarda kafein etkisi için mükemmeldir.
Malzemeler
- 2 bardak espresso (60ml)
- 2 çay kaşığı şeker veya bal
- Bir avuç buz
- 100 ml tam yağlı süt
Yapılışı
Sıcak espressoyu şeker eriyene kadar karıştırın. Bir bardağa buz doldurun ve tatlandırılmış kahveyi ekleyin. Sütü üzerine dökün ve karıştırın. Afiyet olsun!
İlginizi Çekebilir: Yazın Uzak Durmanız Gereken Beslenme Hataları