Fit HubBeslenmeWhey Proteini Nereye Koşuyor - III

Whey Proteini Nereye Koşuyor – III

WHEY PROTEİNİ NEREYE KOŞUYOR – III

Whey’in fiyatı sürekli artıyor ama kesenizi zorlamadan kas yapmak da zor değil…

YAZI: Dr. Jim Stoppani

Eğer kas yapmak hakkında biraz bir şeyler biliyorsanız whey proteininin listenize eklemeniz gereken ilk takviye olduğunu da bilirsiniz. Tüketebileceğiniz yüksek kaliteli proteinlerden biridir ve özellikle antrenmanlar civarında alındığında çok etkilidir. Ama sizin de fark etmiş olacağınız gibi whey proteininin fiyatı durmadan artıyor. Bunun nedenini ve protein tüketiminden fedakarlık etmeden maliyetleri nasıl aşağı çekeceğinizi anlamanız için sizlere whey’in bir çiftlikten size geliş macerasını anlatmaya karar verdik.

ÇIKIŞ YOLU

Bu kadar kara haber yeter. Eğer hem whey hem de paranızın karşılığını almaya devam etmek istiyorsanız çaresiz değilsiniz.

Karbonhidratlı protein tozlarını da tercih edebilirsiniz. Bir servisinde 8 ila 12 gr arası karbonhidrat sizin için korkulacak bir şey değildir. Unutmayın, karbonhidrat protein gibi alınması gereken bir gıdadır. Büyük gramajlı paketleri tercih edin: Tercih ettiğiniz whey markasını bulabildiğiniz en büyük ambalajlarda alın. Evet, bir kerede fazla ödersiniz ama sizi daha uzun süre idare eder.

Konsantre tozlar izolatlardan daha ucuzdur. Servis başına daha az protein alacağınız doğrudur ama konsantre whey’de daha fazla laktoz olduğunu da unutmayın, eğer laktoza karşı hassasiyetiniz varsa sizin için pek uygun olmayabilir. Soya Kullanabilirsiniz: Protein tozunuza soya eklemek masrafları kısmanıza yardımcı olur. Soya, whey’den daha ucuzdur ve sindirim hızı ondan sadece biraz daha yavaştır. Üstelik soyanın amino asit profili whey’in açık bıraktığı noktaları kapatarak size daha fazla fayda sağlar. Ayrıca büyüme hormonu salgılanması, nitrik oksit (NO) üretimi ve kas toparlanmasını arttırdığı bilinen antioksidanları da arttırır. Son olarak, en yeni araştırmaların da ortaya koyduğu gibi soyanın erkeklerde östrojeni arttırmayıp testosteronu da azaltmadığını söyleyerek konuya son noktayı koyalım. Yaklaşık yarım servis whey’in yerine soya protein kullanabilirsiniz. Hem kas gelişiminizi tetikler hem de whey’inizin çabuk bitmesini önler. Türkiye’de çeşitli markalarda bulunmaktadır.

Wheat (Buğday) Proteini
Buğdaydan elde edilen bu protein türü ülkemizde de satılmaktadır. Bu ürün ekstra filtrelemeden geçirilip izolat olarak üretilmiştir. Bu, hızlı sindirim için bir avantajdır. Whey proteini tozunuza bire bir oranda buğday proteini karıştırarak hem ekonomik hem de kaliteli bir protein tozu elde edebilirsiniz.

Kırmızı Et Proteini
Kırmızı etten elde edilen bu kaliteli protein tozu, kaynağı itibarı ile ucuz değildir ama sürekli whey kullananlar için çok iyi ve kaliteli bir alternatif olabilir. Doğal kreatin içererek etin özelliklerini taşır. Beslenmenize eklemeniz gereken bir protein tozudur.

whey_nereye_kosuyor_03

UCUZ WHEY PROTEİNİ YOKTUR

Tüm bu yazılanlardan da anlayacağınız gibi ucuz bir whey proteini yoktur. Birileri size ucuz whey satmaya kalktığında mutlaka sorgulayın. Güvenilir satıcılardan güvenilir marka ve ithalatçıların ürünlerini tercih edin.

Ülkemize gelen ithal ürünlerin vergi ve ithalat maliyet giderleri nedeniyle fiyatları Amerika’ya göre yüksek oluyor. Yani bu ürünleri oradaki tüketiciden daha pahalı tüketmek zorunda kalıyoruz.

Maalesef günümüzde protein tozları suistimal edilmeye çok uygun ticari ürünler olmaya başladılar. Ucuz diye aldığınız ürünler hiçbir işe yaramayan kakaolu şeker tozları olabilirler. Bu konuda dikkatli seçimler yapmalısınız yoksa size daha da pahalıya mal olacaktır.

<<önceki

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!