Sabah kötü bir mide ile uyanıyor bazen tuvaletten çıkamıyor musunuz? Ya da gün içerisinde şişkinlik ile mi savaşıyorsunuz? Evet biraz keyifsiz bir başlangıç oldu. Ancak bugün size, tüm sindirim problemlerinize iyi gelebilecek bir üründen bahsedeceğiz: probiyotik!
Aslında tüm bakteriler kötü değildir, her ne kadar bizlere bakterilerden korunmamız gerektiği öğretilmiş olsa da vücudumuzda bize faydalı olan milyonlarca bakteri bulunmaktadır. Probiyotikler bunlardan bazılarıdır. Sindirim sistemi rahatsızlıkları ve mide rahatsızlıkları konusunda yararları görülen bu bakteriler, probiyotik kapsül olarak zaman zaman doktor reçetelerine bile eklenmektedir.
Probiyotik nedir, probiyotik takviyesi nasıl kullanımlarıdır sorularını cevaplamadan önce sizinle faydasını görebileceğiniz 5 probiyotiği paylaşacağız.
En İyi 5 Probiyotik
1. Probien Probiyotik Prebiyotik 30 Kapsül
Probien Probiyotik Prebiyotik kutusunda 30 kapsül bulundurmaktadır. Her kapsülde 11 cins toplam 5 milyar probiyotik ve 500 mg inülin (prebiyotik) içermektedir. Bağırsakta çözünen bitkisel kapsüllerden oluşur. Servis başı fiyatı 3 TL’dir.
2. Orzax Bigflor Probiyotik&Prebiyotik 10 Kapsül
Orzax Bigflor Probiyotik&Prebiyotik kutusunda 10 kapsül bulundurmaktadır. Her kapsülde 3 cins toplam 1 milyar probiyotik, 250 mg Saccharomyces Boulardii ve 25 mg inülin (prebiyotik) içermektedir. Kapsüller bitkiseldir, helal sertifikalıdır. Servis başı fiyatı 2,20 TL’dir.
3. Nature’s Supreme Probiotic 5B 30 Kapsül
Nature’s Supreme Probiotic 5B kutusunda 30 kapsül bulundurmaktadır. Her servisinde 11 cinsten toplam 10 milyar aktif probiyotik ve 1200 mg inülin bulundurmaktadır. Bağırsakta çözünen DR Caps™ kapsüllere sahiptir. GMP ve helal sertifikalı tesislerde üretilir. Servis başı fiyatı 2,33 TL’dir.
4. Ligone Beta-Glucan Probiotic Multivitamin 30 Tablet
Ligone Beta-Glucan Probiotic Multivitamin kutusunda 30 tablet bulundurmaktadır. Probiyotik içeriğinin yanısıra güçlü vitamin ve mineral içeriği ile dikkat çekmektedir. Her tablette 3 farklı cinsten toplam 2 milyar probiyotik karışımı içermektedir. Ürünün servis başı fiyatı 1,30 TL’dir.
5. Solgar Advanced Acidophilus Plus 60 Kapsül
Solgar Advanced Acidophilus Plus kutusunda 60 kapsül bulundurmaktadır. Her serviste 500 milyon probiyotik türü içermektedir. Bitkisel kapsül formunda olduğundan vejetaryen kullanımı için uygundur. Servis başı ürün fiyatı 1,80 TL’dir.
Bu takviyelere ek olarak damla formda özellikle çocukların kullanımı düşünülerek hazırlanmış Linex Bakso Damla probiyotik ürünü de bulunmaktadır. Çocuklar için geliştirilmiş Linex Bakso Damla, içerisinde tek çeşit probiyotik mikroorganizma bulunur. Tatsız ve kokusuzdur, su ve sıcak olmayan içeriklere katılarak kullanılabilir.
Probiyotik Nedir?
Vücudumuzda bulunan yararlı bakterilere probiyotik diyoruz. Özellikle antibiyotik kullanımı ile birlikte; başta sindirim sistemimize olmak üzere vücudumuza faydaları olan probiyotikler azalır. Bu sebeple antibiyotik kullanımı sonrası çeşitli sindirim sistemi problemleri yaşayıp mide rahatsızlıkları geçirebiliriz.
Milyonlarca çeşidi olan probiyotiklerin bize en çok faydası olan iki çeişidi Lactobacillus ve Bifidobacterium’dur. Bunlara ek olarak Saccharomyces boulardii de maya ailesinden gelmektedir ve bağırsağa girdiklerinde burada bir süre durarak ishal probleminin düzenlenmesine yardımcı olurlar.
Probiyotik ilaç ya da probiyotik tablet dediğimiz gıda destekleri, kefir, yoğurt gibi fermente edilmiş besinlerde bulunan probiyotiklere sahiptirler. Probiyotikler, sindirim sistemindeki aksamalara bağlı kabızlık, ishal, şişkinlik problemleri, enfeksiyöz ishal ve huzursuz bağırsak sendromu gibi problemlerinde destek olarak kullanılmasının yanısıra egzama gibi cilt problemleri ürinal ve vajinal sağlık, alerji ve oral sağlık açısından da bazı kişilere yardımcı olabilmektedir. (1)
Probiyotik Takviyeleri Nasıl Kullanılır?
Tek seferlik yaşayacağınız ishal ve kabızlık gibi problemler gün içerisinde yediğiniz herhangi bir yiyeceğe bağlı olabilir. Eğer probleminiz devam ediyorsa mutlaka bir doktora danışmalısınız. Probiyotikler genellikle bu problemlerin görüldüğü dönemlerde ana tedaviye destek olarak kullanılır. Probiyotik saşe, tablet ve kapsül formda olabilmektedirler. Kullanım sıklığı genellikle günde 1 servis olmasına rağmen bu konuda kutu üzerindeki talimatlara ve doktorunuza danışarak hareket etmelisiniz.
[yasr_overall_rating]
Kefiri ne zaman ,günde kaç kez içmeli ?
Kefirin yan etkisi yok istediğiniz zaman için tadı biraz kötü ben meyvelilerini içiyorum
meyveli kefir içme. glikoz var. glikoz çok tehlikeli. tatlandırıcıdan uzak dur.
Probiyotikler kilo verdirir mi?
verdirir tuvalete çıktığın için zayıflamaya yardımcı olur