Fit HubBeslenmeKalori Hesaplamak İçin Kullanılabilecek En Pratik Uygulamalar

Kalori Hesaplamak İçin Kullanılabilecek En Pratik Uygulamalar

Mobil uygulamalar hayatımızın her yerinde! İnternet siteleri bile mobil kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaratmak için mobil aplikasyonlar çıkarıyor. Yıllardır android ya da ios uygulamalar ile taksi de çağırıyoruz, alışveriş de yapıyoruz, oyun da oynuyoruz, kitap da okuyoruz… Telefon uygulamaları ile bu kadar içli dışlı olmuşken fitness çalışmalarınızı, kalori hesaplamalarınızı ve kilo kontrolünüzü bu platformlara taşımamak için hiçbir sebep yok!

Özellikle kilo kontrolü sağlamak istediğiniz ve kilo vermeye çalıştığınız dönemlerde her bir aldığınız kaloriyi hesaplamak istiyor ve bu kalorileri kayıt altında tutmak istiyorsanız teknolojinin gücünden yararlanmayı hiç düşündünüz mü?

Kalori Hesabını Uygulamalar İle Gerçekleştirin!

Kalori hesaplama uygulamaları.

Araştırmaların bazıları kalori takibi yapan ve bu bilgileri kaydeden kişilerin kilo verme konusunda diğer kişilere oranla daha başarılı olabildiklerini söylüyor (1). Gelişiminizi her hafta takip etmek kendinizi motive edebilmenize yardımcı oluyor.

Eğer diyet yaptığınız ve besin kalori hesaplama cetvellerine ihtiyaç duyduğunuz bir dönemdeyseniz işinize yarayabilecek, iPhone, iPad ve android ile uyumlu 6 farklı mobil uygulamayı sizin için sıralıyoruz:

1. YAZIO

Hem android hem ios telefonlarda kullanabileceğiniz Türkçe içeriğe de sahip YAZIO uygulaması ile konuyu başlatalım. YAZIO arama motorlarına kalori sayacı uygulaması yazdığınızda ilk çıkan uygulamalardan bir tanesi.

Anasayfasında günlük kalori, protein, karbonhidrat ve yağ oranlarınızı size gösteriyor, o gün hangi yiyecekler tükettiğinize dair size sorular soruyor. Biraz karmaşık bir arayüzü olsa da 1-2 gün içinde kullanımına alışıyorsunuz.

YAZIO size hedefinizi soruyor ve buna göre beslenmenizi değerlendiriyor. Yiyecek günlüğünüzü yönetirken sarma ve kebap gibi aklınıza gelebilecek birçok geleneksel Türk yemeğinin de besin değerlerini inceleyebiliyorsunuz.

Uygulama içerisinde birçok tarif, oruç beslenme programı da mevcut. Ayrıca uygulama su tüketiminizi de takip etmenize yardımcı oluyor.

Uygulamanın iyi yanları:

Türkçe olması ve Türk yemeklerini içermesi.

Uygulamanın kötü yanları:

Pro versiyonu ile ücretsiz versiyonu arasında önemli özellik farkları yok. Hedefe göre beslenme de verdiği kalori değerlerinin doğruluğunu bir diyetisyen ile görüşmeniz daha doğru olabilir.

2. MyFitnessPal

Kalori hesaplama uygulamaları.

Kalori ölçme uygulamalarından en popülerlerinden biri MyFitnessPal uygulaması. Bu uygulama kilonuzu izliyor ve günlük kalori alımınızı hesaplıyor. Aynı zamanda içerisinde iyi tasarlanmış kapsamlı bir yiyecek günlüğü (5 milyondan fazla gıda), özel tarifler ve egzersiz günlüğü de mevcut.

MyFitnessPal mobil uygulamasının anasayfasında, gün boyunca kaydettiğiniz yiyeceklerin kaç kalori olduğunun net bir görüntüsü bulunuyor! Bunun yanında da günün kalanında almanız önerilen kalori miktarı ve egzersiz yaparak yaktığınız kalori miktarı görülüyor.

Eğer bir fitness izleme cihazı kullanıyorsanız muhtemelen MyFitnessPal uygulaması o cihazla eşleşebilir ve egzersiz verilerinizi çekebilir. Uygulama içerisinde fitness hakkında konuşabileceğiniz sohbet forumları da bulunuyor ve kullanıcılar burada başarı hikayelerini, diyet tariflerini ve diğer bilgileri toplulukla paylaşıyor.

Her gün tükettiğiniz gıdalardaki karbonhidrat, yağ ve protein miktarını da belirten grafikler içeriyor. Favori yiyeceklerinizi kaydedebiliyorsunuz.

Uygulamanın ücretsiz versiyonu olduğu gibi bazı özelliklerinin açık olduğu ücretli versiyonu da var.

Uygulamanın iyi yanları:

Yiyecek veritabanı oldukça geniş. İçerisindeki tarifler indirilebilir ve tariflerin besin değerleri mevcut.

Uygulamanın kötü yanları:

Yiyeceklerin çoğu diğer kullanıcılar tarafından da yüklendiği için bilgilerde yanlışlıklar olabiliyor.

3. Lose It!

Kalori hesaplama uygulamaları.

Lose It! mobil aplikasyonu, kalori takibini ve kilo vermeyi kolaylaştıran bir uygulamadır. Hem yiyecek hem de egzersiz günlüğü içerir. Ayrıca bir pedometreye ya da spor aletine bağlayabilirsiniz.

Lose It! kilonuza, yaşınıza, boyunuza ve hedeflerinize göre kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor ve anasayfasında kalori takibinizi yapıyor. Bu uygulama da kapsamlı bir yiyecek veritabanına sahip. Yemek günlüğü basit ve kullanıcı dostu. Veritabanına siz de yiyecek ekleyebiliyorsunuz. Uygulamanın içerisinde sizin kendinize meydan okuyabileceğiniz bir “zorluklar” bölümü mevcut.

Herkese açık kullanımı olduğu gibi ücretli ve ekstra özelliklere sahip üyelik sistemi de mevcut.

Uygulamanın iyi yanları:

Uygulamaya istediğiniz yemek ve atıştırmalıkları ekleyebilir hatırlatmalar kurabilirsiniz.

Uygulamanın kötü yanları:

Ev yapımı yemekleri kaydetmek ve besin değerlerini hesaplamak zor ve uygulama mikro besinleri takip edemiyor.

4. FatSecret

Kalori hesaplama uygulamaları.

FatSecret uygulaması ücretsiz bir kalori hesaplama uygulamasıdır. Bir yemek günlüğü, besin veritabanı, sağlıklı yemek tarifleri, egzersiz günlüğü, ağırlık çizelgesi ve dergi içerir.

Ana sayfa hem kalori alımını hem de karbonhidrat, protein ve yağ parçalanmasını gösterir ve hem gün hem de her öğün için bu bilgileri verir. Her gün ve her ay için toplam aldığınız kalorileri görebilirsiniz. FatSecret kalori sayacı oldukça kullanıcı dostudur. İçerisinde başarı hikayeleri ve yemek tarifleri de bulunur.  

Uygulamanın iyi yanları:

Yiyecek veritabanı oldukça kapsamlıdır. Diğer kullanıcılar bilgilerin doğruluklarını onaylayabilir.

Uygulamanın kötü yanları:

Arayüzü kullanışlı sayılmaz.

5. Cron-o-meter

Kalori hesaplama uygulamaları.

Kolayca kalori hesabı ve egzersiz günlüğü tutabileceğiniz uygulamalardan biri Cron-o-meter’dır. Hamileler ve emzirenler için de uygun profiller oluşturulabilmektedir.

Cron-o-meter uygulamasına paleo diyeti, karbonhidrat diyeti veya düşük yağlı vejetaryen diyeti gibi farklı diyetler uyguladığınızı belirtebilirsiniz. Uygulama, bu diyetlere uygun farklı makro besin tavsiyeleri oluşturabilir.

Yemek günlüğü oldukça kullanıcı dostudur ve basittir. Altında tüketilen toplam kalorinin yanı sıra makro besin değerlerini de gösteren grafikler vardır. Cron-o-meter mikro besinleri de takip edebilmenize yardımcı olur.

Düşük bir ücret ile ekstra özellikler de kullanılabilir.

Uygulamanın iyi yanları:

Verileri sağlık cihazlarından uygulamaya senkronize edebilir, ağırlık, vücut yağ yüzdesi ve uyku verilerinize de sahip olabilirsiniz.
Mikro besinleri de izleyebilirsiniz.

Uygulamanın kötü yanları:

Yiyecekleri öğün öğün hesaplayamazsınız. Uygulama üzerinde değil ancak websitesine girerek tarif ekleme yapabilirsiniz.

6. SparkPeople

Kalori hesaplama uygulamaları.

SparkPeople, beslenmeyi ve diğer tüm aktiviteleri izleyen kalori sayacıdır. Yemek günlüğü diğer uygulamalara göre daha basittir. Aynı şeyi tekrar tekrar tek tek girmenize gerek olmaz, bu girişleri tek seferde birden fazla günde yapabilirsiniz.

Her günün girişinin altında toplam kalori ve makro besinleri görebilirsiniz. Verileri pasta grafikler halinde de görebilirsiniz. Uygulamaya tarif eklemek çok kolaydır. SparkPeople mobil uygulaması içerisinde çok büyük bir kullanıcı topluluğu vardır. Bilimsel kaynakları, yemek tariflerini, sağlık haberlerini ve egzersizleri buradan takip edebilirsiniz.

Uygulamanın birçok özelliği ücretlidir.

Uygulamanın iyi yanları:

Websitesi çeşitli konularda kaynaklar ile doludur.

Uygulamanın kötü yanları:

Kullanıcılar uygulamayı çok kullanışlı bulmamıştır.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!