Fit HubBeslenmeEvde Kolayca Yapılabilecek Turşu Tarifleri

Evde Kolayca Yapılabilecek Turşu Tarifleri

Turşu, her evde genellikle bulunan lezzetli bir eşlikçi. Özellikle evde yapılan turşular, doğal fermantasyon işlemi sayesinde diğer turşulara oranla daha fazla probiyotiğe sahip olmasıyla öne çıkıyor! Siz de özenle pişirdiğiniz yemeğinizin yanında servis edebileceğiniz farklı turşu tarifleri arayışındaysanız, ağız sulandıran seçeneklerle dolu bu tariflere göz atabilirsiniz.

Limonlu Lahana Turşusu

Malzemeler:

– 1 baş beyaz lahana (ortalama 1 kg)

– 1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

– 2 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

Beyaz lahanayı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Doğranmış lahanayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın, lahananın her tarafının limon suyu ve tuz ile buluşmasını sağlayın. Lahanayı bir kavanoza sıkıca yerleştirin ve üzerini kapatın. Kavanozu güneş almayan serin bir yerde, birkaç gün fermente etmeye bırakın. Turşu olgunlaştığında, buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Salatalık Turşusu

Malzemeler:

– 5-6 adet salatalık (ortalama 500 g)

– 3 diş sarımsak

– 1 tatlı kaşığı tane karabiber

– 1 tatlı kaşığı tane hardal tohumu

– 2 su bardağı su

– 1 su bardağı sirke

– 2 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

Salatalıkları ince dilimler halinde kesin. Sarımsakları ezin veya ince doğrayın. Bir kavanoza salatalık dilimlerini, sarımsakları, tane karabiberi, hardal tohumunu ekleyin. Ayrı bir kapta su, sirke ve tuzu karıştırarak salamura suyunu hazırlayın. Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç gün serin bir yerde bekletin. Turşu olgunlaştığında buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Havuçlu Karnabahar Turşusu

Malzemeler:

– 2 adet havuç (ortalama 200 g)

– 1 baş karnabahar (ortalama 500 g)

– 1 tatlı kaşığı tane hardal

– 1 tatlı kaşığı zerdeçal

– 2 su bardağı su

– 1 su bardağı sirke

– 2 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

Havuçları doğrayın karnabaharı çiçeklerini ayırarak kesin. Bir kavanoza havuçları ve karnabahar çiçeklerini yerleştirin. Üzerine tane hardal ve zerdeçal ekleyin. Ayrı bir kapta su, sirke ve tuzu karıştırarak salamura suyunu hazırlayın. Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç gün serin bir yerde bekletin. Turşu olgunlaştığında buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler:

– 4 adet kırmızı pancar (ortalama 500 g)

– 1 adet büyük boy soğan (ortalama 150 g)

– 2 su bardağı su

– 1 su bardağı sirke

– 2 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

Kırmızı pancarları yıkayıp kabuklarını soyun ve doğrayın. Soğanı ince dilimler halinde doğrayın.

Bir kavanoza pancarları ve soğanları sıralayarak yerleştirin. Ayrı bir kapta su, sirke ve tuzu karıştırarak salamura suyunu hazırlayın. Hazırladığınız salamura suyunu kavanoza ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç gün oda sıcaklığında fermente etmeye bırakın. Turşu olgunlaştığında buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.

Mor Soğan Turşusu

Malzemeler:

– 4 adet mor soğan (ortalama 400 g)

– 2 su bardağı su

– 1 su bardağı beyaz sirke

– 2 yemek kaşığı toz şeker

– 1 yemek kaşığı tuz

– 5-6 adet tane karabiber

– 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Mor soğanları soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin. Bir kaba su, beyaz sirke, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Tane karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Mor soğan dilimlerini bu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Kavanoza mor soğanları yerleştirin ve üzerine su-sirke karışımını dökün. Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç saat oda sıcaklığında bekletin. Turşunun olgunlaşması için buzdolabına kaldırın ve birkaç gün bu şekilde muhafaza edin. Mor soğan turşusu servise hazır hale geldiğinde dilediğiniz yemeklerin yanında kullanabilirsiniz.

Probiyotik takviyelerine de göz atmayı unutmayın!

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!