Fit HubSağlıkArjinin Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalı?

Arjinin Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalı?

Vücut içerisinde sentezlenebilen Arjinin, yarı esansiyel olan bir aminoasittir. Arginin olarak da geçen bu amino asit, antrenman yapan sporcularda nitrik oksit üretimini desteklemekte ve büyüme hormonu salgılanmasını arttırmaktadır. Bu yüzden sporcular arasında popülerliği fazla olan bir gıdadır. Peki, Arjinin Kullanımı nasıl ve ne zaman olmalıdır? Başlangıç seviyesi antrenmanlarda, antrenmanlardan yaklaşık yarım saat önce alabilirsiniz. Antrenman öncesi kullanmak istemiyorsanız akşamları uyumadan önce 1 porsiyon (2 kapsül) alabilirsiniz. İleri seviye antrenmanlarınızda ise antrenmandan önce ya da öğün aralarınızda ya da uyumadan önce kullanabilirsiniz. Arjinin Günlük Doz tüketimi toplamda 10 gr olacak şekilde tavsiye edilmektedir. Genellikle, Arjinin Kullanım Şekli ve Arjinin Kullanım Zamanı günde üç kere ve her seferinde 2-3 gram arjinin alımı olarak önerilmektedir. Gün içerisinde ilk tüketimin öğle saatlerinde aç karnına olması önerilir. Bu durum öğle açlığında büyüme hormonu salınımının tetiklenmesini sağlamaktadır. İlk tüketimden sonraki alımlarınız antrenmandan önce 2-3 gram olmalıdır. Antrenman yapmadığınız durumlarda arjinin tüketmeyebilirsiniz. Son arjinin alımınızı gece uyumadan önce 3-4 gram olacak şekilde yapabilirsiniz.

Arjinin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Arjinin Faydaları Ve Kullanımı kan akışını ve sirkülasyonunu desteklemesidir. Arjininin diğer önemli faydası ise bazı hormonların üretimi için vücuda uyarı vermesidir. Özellikle hücrelere glikoz vererek büyüme ve enerji üretimine katkı sağlar. Hormon salınımı ve insülin üretiminde görev alır. Bu sayede fiziksel performans, dayanıklılık ve güç artışını sağlar.

Egzersiz Performansını Arttıran Arjinin

Kan akışını önemli ölçüde geliştiren arjinin kas ve eklem dokularına oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede, antrenmanlarınızda daha iyi performanslar sergilemenize yardımcı olmaktadır.

Arjinin Hangi Gıdalarda Bulunur?

Bir tür amino asit olan arjinin özellikle kırmızı et, tavuk eti, deniz ürünleri, yumurta ve süt ürünlerinde bulunur. Balık türlerinden özellikle somon gibi yabani avlanan balıklarda arjinin miktarı fazladır. Buna ek olarak kalp-damar sağlığını korumada yardımcı olan yağ asitleri(omega-3) bakımından da zengindir. Ayrıca, ceviz, badem, hindistan cevizi, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği gibi bitkisel ürünler de arjinin içermektedir. Ancak, yoğun ve zorlu geçen antrenmanlar sonrasında bu gıdalardan aldığımız arjinin yeterli olmamaktadır. Böyle durumlarda dışarıdan takviye edilmesi gerekmektedir. Böylece egzersiz performansınızı arttırmaktadır.

BİZİ INSTAGRAM'DA TAKİP EDİN!